Trabzon Baro seçiminde siyasetçilere uyarı

Haber61/haber servisiTrabzon Baro seçimleri sona erdi. Trabzon’da avukat camiasının önde gelenlerinden ve ağır toplarından 3 dönemdir Türkiye Barolar Birliği delegesi olan ve yeniden seçilen eski baro başkanlarından avukat Ali Sürmen, yeni yönetime başarı

Trabzon Baro seçiminde siyasetçilere uyarı

Haber61/haber servisi

Trabzon Baro seçimleri sona erdi. Trabzon’da avukat camiasının önde gelenlerinden ve ağır toplarından 3 dönemdir Türkiye Barolar Birliği delegesi olan ve yeniden seçilen eski baro başkanlarından avukat Ali Sürmen, yeni yönetime başarılar dilerken tarihi uyarılar yaptı.

BAROLARIN AMACI SADECE

Sürmen, “Bu seçimler meslek seçimleridir. Trabzon’daki baro seçimleri gayet ahenkli ve Trabzon barosuna yakışan bir şekilde bitmiştir. Baroların amacı sadece meslektaşlarının ihtiyaçlarını gidermek değildir. Baroların asli görevlerinden birisi de hak ve özgülüklerin ve eşitlik ve adalet duygularının savunmasını yapmaktır. Bu baroların toplumsal görevidir” dedi.

SİYASETÇİLER HUKUKA YAKIN DURMALI

“Bunu yaparken barolar siyasetçiler gibi konuşmamalıdır” diyerek uyaran Sürmen şunları söyledi; “Barolar siyasetçilere yakın olursa, hak ve özgürlükler kısıtlanır. Siyasetçiler hukuka yakın olursa hak ve özgürlükler genişler.
Yeni yönetime başarılar dilerim. Yeni yönetimin bizim bıraktığımız yerden Trabzon kamuoyuyla kucaklaşacağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel