Trabzon asayişinin patronu konuştu

Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 168’nci yıl dönümünde Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş Trabzon Asayişi ile ilgili soruları cevapladı. Yavaş, “ Trabzon’da son dönemlerde küçük çaplı olaylar olmakta ve bu olaylara da anında müdahale ediyoruz.”dedi. Tr

Trabzon asayişinin patronu konuştu

Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 168’nci yıl dönümünde Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş Trabzon Asayişi ile ilgili soruları cevapladı. Yavaş, “ Trabzon’da son dönemlerde küçük çaplı olaylar olmakta ve bu olaylara da anında müdahale ediyoruz.”dedi. Trabzon emniyet müdürlüğüne atanalı 16 ay olduğunu söyleyen Ertan Yavaş, “ 16 ay önce Trabzon geldim ve bu aylar içerisinde Trabzon asayişi için Hümalı bir çalışma yaptık. Gelinen noktada Trabzon kenti Büyükşehir olmakta ve Trabzon polisine çok iş düşmekte, 2014 yılında büyükşehir olacak şehrimizin güvenlik alanında polis yeterliliği için genel müdürlüğümüz ile yazışmalarımız devam etmekte. Araç bakımından yapmış olduğumuz çalışmaları tamamladık. Personel bakımında ise yazışmalarımızın sonuna geldik.”şeklinde konuştu.

SÜRMENE CİNAYETİNİ AYDINLATAMADIK

Trabzon’da cinayet olaylarına değinen Yavaş, “ Trabzon’da olan olayların aydınlatılması noktasında ekip olarak çok başarılı olduğumuza inanıyorum. Olayların yüzde 92’sini aydınlattık. Kendi dönemimde aydınlatılmamış olay olarak sadece ortada duran olay ise Sürmene’de gerçekleşen cinayet ve biz teşkilat olarak bu cinayeti aydınlatmak üzereyiz. Of’taki taksici cinayetinde çözdüğümüzden dolayı aydınlatılmamış başka bir hadise yok.”dedi.

UYUŞTURUCU HABERLERİ YALAN

Son dönemlerde ulusal basında yer alan Trabzon uyuşturucuya köprü haberlerinin asılsız olduğunu söyleyen Ertan Yavaş, “ uyuşturucu konusunda Trabzon çok gerilerde. Sıralamanın alt sıralarında yer alması bizi sevindirmekte. Ulusal basın yazan ve Diyarbakır emniyet müdürü açıklamış gibi lanse edilen uyuşturucuya Trabzon’un köprü olduğu haberleri gerçeği yansıtmıyor. Kendisiyle ben direkt olarak görüştüm ve böyle bir açıklaması olmadığını bana söyledi. Trabzon’da yapılan çalışmalarda uyuşturucuda yakalanan fazla bir madde bulunmamakta. Şu döneme kadar en fazla yakaladığımız ürün 5 kg’mı geçmemekte.”şeklinde konuştu.

KRİMİNAL LABORATUAR İKİ YIL DAHA KURULAMAZ

Kriminal Laboratuarı’nı Trabzon emniyetine kazandırmak istediğinin altını çizen Yavaş, “  Laboratuarı il müdürlüğümüze kazandırmak istiyoruz. Çünkü Trabzon’da gerçekleşen bir hadiseyi çözmek için doneleri bize en yakın olan noktaya gönderiyoruz. Beklemeye başlıyoruz. Sonucun geç gelmesi hadiseye yönelik çalışmaması engelliyor. Bu nedenle bir an önce Laboratuarın Trabzon’a kurulması için çalışıyoruz. Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız yazışmada ise Laboratuarın 2 yıl içerisinde tamamlanmasının mümkün olmadığını bize ifade ettiler.”dedi.

TRABZON’UN TRAFİK SORUNU ZOR ÇÖZÜLÜR

Trabzon’un trafik sorununa da değinen Yavaş, “ Trabzon’un en büyük sorunu şüphesiz ki trafik bu nedenle çalışmalarımız yaparken zorlanıyoruz. Kentimiz yapı gereği engebeli araziye sahip olduğundan dolayı trafiğe çözüm noktasında bir proje uygulamakta zorlanıyoruz. Sadece isteğimiz şudur. Trabzon’da yaşayan vatandaşlarımızın trafiğe çıkarken iki kere düşünmelerini kendilerinden istirham ediyoruz.”şeklinde konuştu.

NATO DEĞİL İSAF ASKERLERİ

Trabzon’da  bir süredir bulunan Alman askerleri içinde açıklamalarda bulunan Ertan Yavaş, “ilimizde bulunan askerlerin NOTA ile bir bağlantısı yok. Bu askerlerin tamamı barış gücü birliği ISAF askerleri. Kentimiz üzerinden Afganistan’a silah sevkiyatı yapmamakta. Geri plan malzeme taşınmakta ilimizde bulunan 200 adet Alman askeri her 3 ayda bir değişkenlik gösterecek. Bu nedenle sürekli bir sirkülasyon olacak. Vatandaşlarımız Trabzon üzerinden silah ve bomba taşınıyor şeklinde düşünmesine gerek yok. Uçak içerisinde bulunan malzeme ise geri plan malzemeleri.”dedi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel