Tonya'da yumurtalı HES protestosu

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde yapılması planlanan Çamlı Regülatörü ve HES projesi ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan şirket yetkilileri, protestolar üzerine salondan ayrılmak zorunda kaldı. Şirket yetkilileri ilçeden ayrılırken, bindik

Tonya'da yumurtalı HES protestosu

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde yapılması planlanan Çamlı Regülatörü ve HES projesi ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan şirket yetkilileri, protestolar üzerine salondan ayrılmak zorunda kaldı. Şirket yetkilileri ilçeden ayrılırken, bindikleri araç yumurta yağmuruna tutuldu.

Özel bir şirket tarafından Folderesi Canikdere Şelalesi üzerinde yapılması planlanan Çamlı Regülatörü ve HES projesi için ilçe Özel İdare Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısı sırasında, salonun kapısında bekleyen proje karşıtı bir grup protestoda bulundu, salona giren şirket yetkililerini yuhaladı. 'Canikdere özgürdür, özgür akacak', 'HES yapma boşuna, yıkacağız başına', 'Suyumuz taşımız satılık değil', 'Tonya’yı satanı biz de satarız' ve 'Canikdere bizimdir bizim kalacak' sloganları atan gruptakiler, HES şirketinin ilçeyi terk etmesini istedi.

Salona giren Kaleönü Mahallesi Muhtarı Yusuf Kurt ile Tonya Çevre Platformu'ndan Şeref Sami Bektaş da, ilçe sakinlerinin projeye olan itirazlarını dile getirdikten sonra salonu terk etti. Boş salonla karşı karşıya kalan şirket temsilcileri ilçeden ayrılırken, bindikleri araç proje karşıtı vatandaşlar tarafından yumurta yağmuruna tutuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel