Sürmene Parkına camii yaptıracak

Belediye başkanı Fikri Usta'nın Sürmene'nin tek parkını yıktırarak yerine cami yaptırmak istemesi Sürmenelilerin tepkisine neden oldu.  Ertürk ailesi Park yerine hemen bitişiğindeki arsayı cami yapımı için belediyeye bağışladı,ancak Belediye başkanı Fikri

Sürmene Parkına camii yaptıracak

Belediye başkanı Fikri Usta'nın Sürmene'nin tek parkını yıktırarak yerine cami yaptırmak istemesi Sürmenelilerin tepkisine neden oldu.  Ertürk ailesi Park yerine hemen bitişiğindeki arsayı cami yapımı için belediyeye bağışladı,ancak Belediye başkanı Fikri Usta inadından vaz geçmedi

Ertürk ailesi Parka  200 metre uzaklıkta dedelerinin vasiyeti olan arsayı cami yapımı için belediyeye bağışladı. Belediyenin planladığı caminin yapımına maddi destek sağlamak istedi,ancak Belediye başkanı Usta Sürmene'nin tek parkını yıkıp cami yapmakta kararıdan vazgeçmiyor.

Belediyeye cami yapımı için arsasını bağışlayan Ertürk Ailesi” Arsayı veriyoruz. Yapımı için maddi katkı sağlayacağız. Sürmene İlçemizin tek parkının yıkılıp yerine cami yapılmasının doğru olmayacağını söylesek farkmlı anlaşılabilir.Bu nedenle  susuyoruz.

Dedem Hacı Mustafa Ertürk’ün vasiyetini yerine getirmek istiyoruz. Sürmenelilerin buluştuğu çay içtiği dinlendiği bu Parka, Sürene'de  başka yer yokmuş gibi cami yapmak doğru değil. Biz parkın 200 metra yanında ki arsamızı veriyoruz Cami oraya yapılsın” diyerek olaya bakanların ve valiliğin el koymasını istiyorlar.

 Mehmet Ertürk” Sürmene Belediye başkanı Fikri Usta'yı bu yanlıştan döndürmek istediklerini belirterek" Cami yapılması için arsayı veriyoruz, Camiinin yapımı için maddi yardım da bulunacağız  ,Hatta şadırvanını bile yaptıracağız.

Yeter ki bizim dedemizin vasiyeti olan arsayı alıp, park yerine camiyi oraya  yapsınlar. Parka yapılacak cami yeşil alan içinde imara açık değil. Üstelik iki yolun arasında.İnsanlar burada trafik kazası yapar. Neresinden bakarsanız bakın cami için müsait değil. Biz müsait olan yeri veriyoruz”dedi

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel