Sınırda kuyruk çilesi bitti

Bekleme yerleri ve bilet uygulaması kilometrelere ulaşan kuyruğa son verdi.

Sınırda kuyruk çilesi bitti
Haber 61 / Özel Haber

Haber: Soner Doksanbir

Türkiye ile Gürcistan’ın bağlantı noktası Sarp Sınır Kapısı’nda yıllardır yaşanan kuyruk çilesi, araç bekleme yerlerinin yapılmasıyla son buldu.

4 ay önce faaliyete geçen araç bekleme yerlerinde uygulanan biletli sistemle, kapı önünde kilometreleri bulan trafiğe son verdi. 

Otobüsler ile TIR ve kamyonlara yapılan iki ayrı bekleme noktası, adeta sosyal tesislere benziyor.Tursab'a bağlı acentelerin organize ettiği tur araçlarısıra numarası aldıktan sonrabeklemeden kapıya yönlendiriliyor 

Sınır kapısı ile otobüslerin bekleme yeri arasındaki mesafe 2, TIR ve kamyonların bekleme yeri arasında 3 km’lik mesafe bulunuyor.  
 
Sınırdan geçmek isteyen otobüs ve diğer araçlar, gişeden numara alarak bekleme yerlerine geçiyor. Sıralarının gelmesini bekleyen yolcular bir yandan dinlenirken bir yandan sıkıntı çekmeden sırasının gelmesini bekliyor. Yolcular, gümrükte sıraları geldiğinde gişelerde yapılan anonsla geçiş noktasına ilerliyor. Sıra numarası bulunmayan araçlar ise gümrükten geçemiyor. 

Hem trafiği rahatlatan hem yolcuların çilesine son veren uygulama, yolculardan ve şoförlerden büyük takdir gördü. 







HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel