Rize'ye hayran kaldılar

 3. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali kapsamında Rize’ye gelen 350 kişilik dansçı grubu, Rize Belediyesi’ne ait 'Dursun Kaptan' adlı gemiyle Rize’yi sahilden gezme imkanı buldu. Gündoğdu merkezden Gündoğdu limanına kadar halay çekerek giden dansçılar,

Rize'ye hayran kaldılar

 

3. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali kapsamında Rize’ye gelen 350 kişilik dansçı grubu, Rize Belediyesi’ne ait 'Dursun Kaptan' adlı gemiyle Rize’yi sahilden gezme imkanı buldu. 

Gündoğdu merkezden Gündoğdu limanına kadar halay çekerek giden dansçılar, daha sonra tur için gemiye bindi. Gezi sırasında 7 farklı ülkenin tulum, gayda ve benzeri çalgılarıyla müzik dinletisi yapıldı.

Yabancı halk dansçıları, "Burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Rize çok güzel bir şehir. Artık bundan sonra fırsat bulursak bu güzel yerleri daha çok tanıma imkanı bulacağız. Ülkemize gittiğimizde buradaki güzellikleri anlatacağız. Dış ülkeler buraları bilmiyor. Böylesine güzel yerler rize için büyük bir şanstır" dediler.

3. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’ne katılan dansçılar, Rize’nin Çayeli ilçesinde düzenlenecek çay içme yarışmasının ardından, Artvin’in Borçka ilçesinde gösterilerini sunduktan sonra festivalin galası Rize’nin Fındıklı ilçesinde yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel