Rize'de şarbon karantinası!

Çayeli İlçe Tarım Müdürü Ali Rıza Ölker, ilçeye bağlı Madenli beldesinin Topkaya Mahallesi'nde, Hızır Şeker'e ait ineğin bir süre önce ölmesinin ardından araştırma başlattıklarını belirtti.Ölen inekten alınan numuneleri Samsun Veteriner Kontrol ve Araştır

Rize'de şarbon karantinası!

Çayeli İlçe Tarım Müdürü Ali Rıza Ölker, ilçeye bağlı Madenli beldesinin Topkaya Mahallesi'nde, Hızır Şeker'e ait ineğin bir süre önce ölmesinin ardından araştırma başlattıklarını belirtti.

Ölen inekten alınan numuneleri Samsun Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderdiklerini ifade eden Ölker, ''Yapılan tahlillerde ölen inekte şarbon hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine mahalleyi karantina altına aldık. Köyde gereken tedbirleri aldık. Şarbona karşı köydeki tüm inekler aşılandı. Bir ay boyunca mahallede karantina uygulanacak'' dedi.

Köydeki ineklerin 5 yıl boyunca aşılanmaya devam edeceğini bildiren Ölker, ''Birkaç ay önce de aynı mahallede aynı kişiye ait bir inek ölmüş, bunun üzerine şarbona karşı inekleri aşılamıştık. Ancak yapılan tahlillerde ölen inekte şarbon veya başka bir hastalığa rastlanmamıştı'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel