İstiklal Marşı kararına tepki

Türkiye Kamu-Sen Giresun Temsilciliği tarafından Atapark’ta İstiklal Marşımızın okunması zorunluluğunu ortadan kaldıran 18. Milli Eğitim Şurası’nın 33. maddesine tepki gösterildi.Basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Kara, 18. Milli Eğitim

İstiklal Marşı kararına tepki

Türkiye Kamu-Sen Giresun Temsilciliği tarafından Atapark’ta İstiklal Marşımızın okunması zorunluluğunu ortadan kaldıran 18. Milli Eğitim Şurası’nın 33. maddesine tepki gösterildi.

Basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Kara, 18. Milli Eğitim Şurası’nda Eğitim Ortamları, Kurum Kültürü ve Okul Liderliği Komisyon Raporu’nun 33. maddesine atıfta bulunarak “ ‘Törenler, toplantılar, paylaşma, bütünleşme, denetim ve kontrol mekanizmaları olup okul yönetimi tarafından kültürü etkileme, değiştirme ve yeni değerlerin paylaşılması amacıyla rutin ve zoraki katılıma dayalı etkinlikler olmaktan çıkarılıp yoğun olarak ortak duygu ve değerlerin paylaşımını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir’ şeklinde kabul edilmiştir. Bu son derece ustaca kaleme alınmış ve gerçek niyeti bir okuyuşta anlamanın zor olduğu bu madde eğitim ortamları, kurum kültürü ve okul liderliği komisyonu tarafından şura genel kuruluna getirilmiş ve şurada hiç tartışılmadan geçirilmiştir. Kabul edilen bu maddenin hayata geçirilmesi durumunda artık İstiklal Marşımız, Andımız ve Milli Bayramlarla ilgili kutlama programlarında katılım zorunlu olmayacaktır. Ülkemizde özerkliğin tartışıldığı bir dönemde Milli Eğitim Şurası’nda böylesine sorumsuz bir karar alınması bir takım çevrelerin iştahını kabartacak, art niyetli kişilere hizmet edilmiş olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler