Rize'de Huzurevi inşaatı ödeneksizlikten yıkıldı

Hayrat Mahallesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 1998 yılında huzurevi yapımı için çalışma başlatıldı. 3 kat inşa edilen ve yaklaşık 1.5 milyon lira harcanarak yüzde 30’u tamamlanan huzurevi inşaatı ödenek yetersizliği nedeniyle durdu

Rize'de Huzurevi inşaatı ödeneksizlikten yıkıldı

Hayrat Mahallesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 1998 yılında huzurevi yapımı için çalışma başlatıldı. 3 kat inşa edilen ve yaklaşık 1.5 milyon lira harcanarak yüzde 30’u tamamlanan huzurevi inşaatı ödenek yetersizliği nedeniyle durdu. Bina inşaatı 2007 yılında Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Ancak, SHÇEK  de ödenek bulamayınca bina atıl durumda kaldı.

Binanın Yurt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne devredilerek 500 kişilik öğrenci yurdu yapılması kararlaştırıldı. Ancak binanın yurt yapımına uygun olmaması ve geçen 15 yılda inşaatın çürümeye başlaması üzerine yıkımına karar verildi. Bir haftada yıkılan binanın yerine şimdi yurt yapımı için çalışma başlatıldı.

 

1.20130711142852.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel