Rize'de arabalı HES protestosu

Rize'nin Küçükçayır köyünde yapılmak istenen HES çalışması, köy sakinlerinin araçlarını çalışma alanına park etmesiyle engellendi.Küçükçayır köyünde yapılmak istenen HES projesi köy sakinlerinin eylemiyle engellendi. Köy sakinleri, bölgede daha önce alına

Rize'de arabalı HES protestosu

Rize'nin Küçükçayır köyünde yapılmak istenen HES çalışması, köy sakinlerinin araçlarını çalışma alanına park etmesiyle engellendi.

Küçükçayır köyünde yapılmak istenen HES projesi köy sakinlerinin eylemiyle engellendi. Köy sakinleri, bölgede daha önce alınan bir mahkeme kararı ile havza planı yapılmadan HES projesi yapılamayacağı, daha önceki projeler için mahkemeler tarafından iptal kararı verildiği hatırlatılarak çalışmaya karşı çıktılar.

Köy sakinleri HES çalışmasının hukuksuz olduğu gerekçesi ile kazı alanının önünü araçları ile kapattılar. Köy sakinleri araçlarını kazı alanına park ederken yüklenici firma araçları kaldırmak için köye çekici getirdi. Köy sakinleri çekiciye izin vermeyince olaya jandarma müdahale etti. Jandarmanın ikna çabaları sonuç vermedi. Köy sakinleri araçlarını kaldırmayarak kazı alanında ateş yakarak nöbet tutmaya başladılar.

Köy sakinlerinden Kazım Delal, "Burası bizim arazilerimiz. Kendi arazimize arabalarımızı park ettik. Çekici ile arabaları kaldırmak istiyorlar. Bir tane araba vardı burada şimdi 10 araba oldu, çeksinler bakalım hangisini çekecekler. Üzerimizde baskı var. Gözünüze seveyim niye bize baskı kuruyorsunuz. Burası onların değil. Bizimdir. Derelerimizde su kalmadı. Bizi rahat bırakın. Buradan kimseye verecek bir çakıl taşımız kalmadı. Ben ahırımdan ineğimi satıp davayı kazandım, çekin elinizi yakamızdan" şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinin eylemlerinden vazgeçmeyince jandarma ekipleri uzak bir noktadan güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel