Rize belediyesi sokak köpeklerini korumaya aldı

Rize Belediyesi sokak hayvanlarını aşılanması, kısırlaştırılması, gerekli tıbbi bakımın yapılması ve işaretlenmesinden sonra alındıkları ortama geri bırakıyor. Belediye Başkanı Halil Bakırcı başkanlığında 15 günde bir yapılan Müdürler değerlendirme toplan

Rize belediyesi sokak köpeklerini korumaya aldı
Rize Belediyesi sokak hayvanlarını aşılanması, kısırlaştırılması, gerekli tıbbi bakımın yapılması ve işaretlenmesinden sonra alındıkları ortama geri bırakıyor.
 
Belediye Başkanı Halil Bakırcı başkanlığında 15 günde bir yapılan Müdürler değerlendirme toplantısı, belediye bünyesinde hizmet veren birim müdürlerinin katılımı ile Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi'nde yapıldı. Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Rakıcı, Hayvan Bakım Merkezinde, Hayvanlar üzerinde ne tür işlemlerin yapıldığını ve insanların yaklaşımlarının ne şekilde olacağı konusunda Belediye Başkanı ve birim müdürlerine brifing verdi.
 
oplantı sonunda bilgi veren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2009 yılında oluşturulan sokak hayvanları bakım merkezinde bugüne kadar yaklaşık bin 800 sokak köpeğinin kısırlaştırarak gerekli aşı işlemlerinin yapıldığını belirtti. Başkan Bakırcı “Sokakta zarar gören tedaviye ihtiyacı olan 400 hayvanımızı uzman ekiplerimizin kontrolünde tedavi ederek gerekli aşılamasını yaptıktan sonra bulundukları ortama tekrar geri bıraktık. Hayvanlarımıza zarar vermeden yapmış olduğumuz uygulama ile sokak hayvanlarımızı zararsız hale getirerek bulundukları ortama geri bırakıyoruz. Tedavi ettiğimiz hayvanların kulağına küpe takarak işaretliyoruz. Küpesiz olan hayvanları ise vatandaşımızın ihbarı üzerine yakalıyor gerekli işlemleri yapıyoruz. Başkanlık dönemim içerisinde her hangi bir köpek ısırması vakası yaşamamış olmamız hayvanlarımızın bakımının periyodik olarak yapılmasındandır. Ayrıca köpek sahibi olmak isteyen bazı vatandaşlarımız oluyor. İhtiyaç duyan kişiler gelip Rehabilitasyon Merkezimizden istediği hayvanı seçip evinde bahçesinde bakabiliyor. Bu işlemi yapan kişilerden belediyemiz tarafından hiç bir ücret talep edilmemektedir. Görevini en güzel şekilde yerine getiren Veteriner İşleri Müdürümüz ve ekip arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel