Proje Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

Toplumda risk altında suça sürüklenmiş, olumsuz şartlarla karşı karşıya kalan çocukların suçlarından ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü ve İşkur Genel Müdürlüğünce geliştirilen Umut Yıldızı Projesi meyvelerini vermeye

Proje Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor
Toplumda risk altında suça sürüklenmiş, olumsuz şartlarla karşı karşıya kalan çocukların suçlarından ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü ve İşkur Genel Müdürlüğünce geliştirilen Umut Yıldızı Projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. 
           
Bu kapsamda eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olan kursiyerler için Trabzon Valiliğinde sertifika töreni düzenlendi. Düzenlenen törende kursiyerlere sertifikalarını veren Vali Kızılcık, “Bugün bizim için önemli bir gündür. Geçtiğimiz yıllarda başlatıp başarıyla uyguladığımız umut yıldızı projesi çerçevesinde 10 çocuğumuzun mesleki eğitimini gerçekleştirerek çeşitli firmalara yerleştirmemiz bizleri daha da cesaretlendirdi. Bu yıl yine çocuklarımızın mesleki eğitimlerini gerçekleştirip talepte bulunan özel sektöre yönlendirdik. 10 çocuğumuz eğitimden geçerek meslek sahibi oldular. Onları istihdam eden müteşebbislerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
           
Bu duruma sadece ekonomik bir kazanç gibi bakılmaması gerektiğini belirten Vali Kızılcık, “Bu aynı zamanda geleceğimiz için sosyal bir projedir. Gençlerimiz bugüne kadar gerekli sosyal ve akademik eğitimlerini yeterli oranda alamamıştı. Devletimiz ve özel sektörümüz bu açığı birlikte gördüler ve bunun eğitimlerini gerçekleştirip, pırıl pırıl gençlerimizi meslek sahibi yapmanın yolunu açtık. Kendilerine ve ülke ekonomisine katkı veren birer bireyler olarak yetişmelerinde emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.
           
Kursiyerlere sertifikalarını veren ve kitap hediye eden Vali Kızılcık, “Eğitimleriniz burada bitmedi. Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir olgudur. Sizlere çok güveniyoruz.  Çok okumanızı bekliyorum” diye tavsiyelerde bulundu.
           
Sertifika törenine İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İşkur İl Müdürü Mustafa Sezgin ile sertifika alan kursiyerler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel