Ordu'ya 4 gencin acısı düştü

Ordu'dan balık tutmak için gittikleri Gümüşhane'den geri dönerken Giresun'un Doğankent ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 arkadaş gözyaşları arasında toprağa verildi. Hayatını kaybeden gençler için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evle

Ordu'ya 4 gencin acısı düştü

Ordu'dan balık tutmak için gittikleri Gümüşhane'den geri dönerken Giresun'un Doğankent ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 arkadaş gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hayatını kaybeden gençler için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinin yakınında bulunan Başöğretmen İlköğretim Okulu bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Yan yana konulan gençler için kılınan cenaze namazının ardından kardeş olan Ferhat (27) ve Emre Türkmen (23) Güzelyurt köyü; Utku Arda Usta (22) Eyüplü köyü ve Mustafa Şimşek (27) ise Dedeli köyünde toprağa verildi. Okul bahçesinde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu. Törene Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Ordu Milletvekili Hilmi Güler, İl Emniyet Müdürü Ali Tom, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, gençlerin aile ve akrabaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eski Kültür ve Turizm Müdürü Nihat Türkmen'in (50) oğulları olan Ferhat ve Emre Türkmen'in anneleri Senay Türkmen (48) uzun süre oğullarının resmini öperek gözyaşları döktü. 'Ah Emre ah diye' gözyaşları döken anne Türkmen, büyük oğlu Ferhat için 'Yakışıklı oğlum beni bırakıp nereye gidiyorsun' diye ağıtlar yaktı. Kazada hayatını kaybeden Utku Arda Usta'nın babası Utku Acun İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Necmettin Usta da cenaze namazı öncesi gözyaşlarını tutamadı. Zaman zaman ayakta durmakta zorlanan Necmettin Usta'yı yakınları teskin etmeye çalıştı. Ayrı ayrı kılınan cenaze namazının ardından gençler köylerinde defnedilmek üzere cenaze araçlarına konuldu. Geçen yıl dünya evine giren Ferhat'ın cenaze alanından ayrıldığı sırada hamile eşi Şükran Türkmen'in feryatları yürekleri dağladı. "Beni de götür Ferhat, bir daha onu göremeyeceğim. Bırakın bende gideceğim" diye
gözyaşları döken Şükran Türkmen, yakınlarının yardımıyla araca bindirildi. Aynı kazada hayatını kaybeden arkadaşlar farklı köylerde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan kazada hayatını kaybeden gençlere ulaşmak için ailelerin büyük mücadele verdikleri ortaya çıktı. Olay akşamı Utku Arda Usta'nın ailesini arayarak Kürtün'de oldukları ve saat 22.00 dolaylarında evde olacaklarını söylediği öğrenildi. Saatin geç olması nedeniyle aileler gençlerin nerede olduklarını sormak için telefonlarını aradı. Tüm telefonları çalan ancak cevap alamayan aileler güvenlik güçlerini arayarak çocuklarından haber alamadıklarını iletti. Gece bölgede yapılan aramada gençlere ulaşılamadı.

4 gencin aileleri sabahın erken saatlerinde yola çıkarak Kürtün yolunda seyir ederken Necmettin Usta dikiz aynasından yerde bir araç plakası gördü. Aileler araçtan inip dere yatağına baktığında 4 gencin cansız bedenleriyle karşılaştı. Gözyaşları içerisinde dere yatağına inen aileler Emre Türkmen ve Utku Usta'yı araç içerisinde Mustafa Şimşek ve Ferhat Türkmen'in aracın dışarısında cesetleri buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel