Ordu ilinde 15 bin işsiz var

  Ordu’da 3 ayda bir toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda işsizlik çalışmaları hakkında bilgiler veren Mehmet Döktür, mayıs ayı sonu itibariyle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne kayıtlı yaklaşık 15 bin işsiz bulunduğu, ocak-mayıs ayları ar

Ordu ilinde 15 bin işsiz var

 

 

Ordu’da 3 ayda bir toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda işsizlik çalışmaları hakkında bilgiler veren Mehmet Döktür, mayıs ayı sonu itibariyle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne kayıtlı yaklaşık 15 bin işsiz bulunduğu, ocak-mayıs ayları arasındaki 5 aylık dönem içinde kayıtlı işsizlerden 976’sının işe yerleştirildiğini söyledi. 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şefi Kayhan Kara da, istihdama yönelik mesleki eğitim uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kara, 2012 yılında Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında toplam bütçesi 2 milyon lira 38 adet projenin uygulanacağını ve bu projelerde 394 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Kara, bu projelerden 36’sının uygulanmasına başlandığını, geriye kalan 2 projeye de 10 Temmuz’da başlanacağını ifade etti.

30 Haziran 2012 tarihine kadar, 12 ayrı meslek dalında toplam 56 adet İşgücü Yetiştirme Eğitim Kursu açıldığını belirten Kara, açılan İşgücü Yetiştirme Eğitim Kurslarına 275’i erkek, 911’i kadın olmak üzere toplam Bin 186 kişinin katıldığını kaydetti.

2012 yılının ilk 6 ayında, 18 ayrı meslek dalında toplam 23 adet İşbaşı Eğitim (Staj) Programları açıldığını ifade eden Kara, uygulanacak İşbaşı Eğitim (Staj) Programlarından 22’si erkek, 50’si kadın olmak üzere toplam 72 kişinin yararlandığını söyledi.

2012 yılında, Ulusal Meslek Edindirme Projesi (UMEM) Projesi kapsamında 4 meslek dalında toplam 5 İşgücü Yetiştirme Kursları açıldığını belirten Kara, bu kurslardan da toplam 80 kişinin istifade edeceğini kaydetti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şefi Kayhan KARA, 2012 yılında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü vasıtasıyla yürütülecek toplam 129 kurstan, Bin 839 kişinin istifade edeceğini söyledi Kara, şu ana kadar açılan kurslara katılan 532 kişinin de istihdam edildiğini sözlerine ekledi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile KOSGEB arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Ordu’da istihdamın artırılmasına yönelik ve işsizlere kendi işlerini kurmalarına destek olunması amacıyla girişimcilik eğitimleri verileceğini söyleyen Kara, bu çerçevede 2012 yılında 150 kişinin eğitilmesinin planlandığını belirtti. Kara, 2011 yılında 100 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini ve bunlardan 33’ünün kendi işlerini kurduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel