Of'ta kivi hasadı başladı

Trabzon’un Of ilçesinde tarımsal ürün olarak çay üretiminin yanında en önemli ek gelir kaynaklarından biri olan kivi üretiminin hasadına başlandı.350 dönem arazi üzerine yapılan kivi hasadı çalışmaları yerinde görmek üzere Gıda ve Tarım İlçe Müdürü Hüseyi

Of'ta kivi hasadı başladı

Trabzon’un Of ilçesinde tarımsal ürün olarak çay üretiminin yanında en önemli ek gelir kaynaklarından biri olan kivi üretiminin hasadına başlandı.

350 dönem arazi üzerine yapılan kivi hasadı çalışmaları yerinde görmek üzere Gıda ve Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Keleş ile birlikte Kivi Tasnifleme ve Soğuk Hava Deposu’nu ziyaret eden Of Kaymakamı Eren Arslan, Üreticiler Birliği Başkanı Metin Türkaydın’dan rekolte hakkında bilgiler aldı.

Çay ürünü yanında vatandaşa ek gelir olarak önemli bir katkı sağlayan Kivi meyvesi üretiminde de son zamanlarda önemli artışlar yaşandığını belirten Of Kaymakamı Eren Arslan “ Kasım ayı içerisinde toplanan Kivi ürününün rekoltesinin bu yıl 300 ton civarında gerçekleşmesini beklemekteyiz. Birliğimize kayıtlı 223 üreticimiz tarafından önemli bir tarımsal faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. Bu sayıyı daha yukarılara çıkarmak ve meyve üretiminin rekoltesini arttırmak için hasat sonrası yetkili kurumlarımız ve çiftçilerimizle bir takım değerlendirmelerde bulunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel