Minia Karadeniz geliyor!

Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında 18 ilin tarihi ve turistik mekanlarının da içinde bulunacağı Minyatür Karadeniz Parkı (Minia Karadeniz) oluşturulması amacıyla çalışmalara başlandı.Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Minia Karadeniz geliyor!

Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında 18 ilin tarihi ve turistik mekanlarının da içinde bulunacağı Minyatür Karadeniz Parkı (Minia Karadeniz) oluşturulması amacıyla çalışmalara başlandı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim öncesinde ilan ettikleri 61 proje içinde yer alan Minia Karadeniz'in şehre kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Minia Karadeniz'in Trabzon için önemli bir kültürel alan olacağını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, ''Proje ile insanlarımızın bölgedeki tarihi mekanlarla ilgili hem bilgi sahibi olmalarını hem de sosyal bir alana kavuşmalarını amaçlıyoruz. Minia Karadeniz'de sadece Trabzon'daki tarihi ve turistik mekanlar yer almayacak'' dedi.

Gümrükçüoğlu, Minia Karadeniz'in kurulmasının planlandığı alanla ilgili farklı alternatifleri bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Sadece Trabzon'un değil, bölgenin önemli mekanlarının da temsil edileceği yaklaşık 20 bin metrekarelik alan oluşturmayı planlıyoruz. Minia Karadeniz'i halkımızın, üniversitemizin, odalarımızın görüşleri doğrultusunda projelendiriyoruz. Karadeniz'in kültürel değerlerinin minyatür bir müzesi olan Minia Karadeniz'i kentimize kazandıracağız.''

-''MİNİA KARADENİZ'İ KISA SÜREDE AÇMAYI HEDEFLİYORUZ''-

Vatandaşların Minia Karadeniz'de olmasını istedikleri kültürel değerleri tespit etmek amacıyla da belediyenin resmi internet sitesi üzerinden anket başlattıklarını anlatan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

''Anket kapsamında vatandaşlarımıza Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Rize, Artvin, Tokat ve Amasya'da bulunan kültürel değerlerden hangilerini Minia Karadeniz'de görmek istedikleri yönünde soru yöneltiyoruz. Vatandaşlarımızın bize bildirdikleri görüşleri doğrultusunda çalışmayı yürüteceğiz. Bu anket bizim için önemli, bu nedenle de halkımızdan ankete katılarak bize Minia Karadeniz'de görmek istedikleri tarihi ya da kültürel değeri bildirmelerini istiyoruz.'' Gümrükçüoğlu, belediye bünyesinde oluşturulan Kent Tasarım Ofisi tarafından yürütülen çalışmalara Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden konunun uzmanı öğretim üyelerinin ve Trabzon'daki odaların temsilcilerinin de katılarak destek verdiğini belirtti.

Karadeniz yöresine yönelik hazırladığı projenin bölgeye hitap edebilmesi için 18 şehre birer yazı yazarak Minia Karadeniz içinde yer alabilecek olan kültür değerlerin bildirilmesini istediklerini de ifade eden Gümrükçüoğlu, ''18 şehrimizin Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerine yazılan yazılardan elde edilen bilgiler, hazırlanacak olan projenin içerisinde yer alacak. Minia Karadeniz'i en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel