Meydan Parkı, Su ve Doğalgaz!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu meclisin açılışında konuşarak yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon ‘da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları için ha

Meydan Parkı, Su ve Doğalgaz!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu meclisin açılışında konuşarak yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon ‘da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Gümrükçüoğlu Meydan Parkı’nı yeniden düzenleme çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, “ Daha önce 5 bin m2 büyüklüğünde olan Meydan Parkı’nı 14 bin m2 alana çıkarttık. İskenderpaşa Camisi’nin önündeki alanla yolun arka tarafındaki bölgede çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar çalışmaların bitirilmesinin önünde bir engel gözükmüyor. İnşallah 15 Temmuz tarihinde düzenleme çalışmaları tamamlanmış olacak. Meydan Parkı, Trabzonluların yeni yaşam alanı olacak” diye konuştu. Gümrükçüoğlu ayrıca olimpiyatlara hazırlıklar kapsamında kurum, kuruluş ve odalarla toplantılar yaparak bu önemli organizasyondan Trabzon’a yakışır bir şekilde nasıl çıkılabileceğine yönelik görüş alışverişlerinde bulunduklarını da  sözlerine ekledi.

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un içme suyu ana şebekesini yenilemek için İller Bankası tarafından yapılan proje ihalesinin tamamlandığını ifade ederek, “ Yüklenici firma 360 gün içerisinde projeyi teslim edecek. Proje ihalesini tamamlanmasının ardından yapım ihalesini gerçekleştirerek kentin tümünün içme suyu şebekesini yenileyeceğiz” ifadelerini kullandı. Gümrükçüoğlu ayrıca kanalizasyon ve yağmur sularının ayrılması için İller Bankası ile yaptıkları ortak çalışma neticesinde proje ihalesinin sonuçlandığını da kaydederek, “2011 yılı sonuna kadar proje tamamlanacak. Amacımız Trabzon’u modern ve çağdaş bir altyapıya kavuşturmaktır” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu yeni sezonda 100 bin ton asfalt serme hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, “ Hava şartlarının elverişsiz olduğu Mayıs ve Haziran aylarında bile hava şartlarının elverdiği günlerde ekiplerimiz günde 16 saat asfalt çalışması yaptılar. Bu güne kadar Trabzon Belediyesi İl Özel İdaresi’nden de destek alarak 32 bin ton asfalt serme işlemi yaptı. Doğalgaz çalışmalarını yapıldığı yerler ile asfaltı bozulan yolları tekrar asfaltlıyoruz” diye konuştu.

Gümrükçüoğlu ayrıca Kent bilgi Sisteminin Trabzon Belediyesi resmi web sitesi olan trabzon.bel.tr’de yayına başladığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel