Meme kanserine savaş yürüyüşü

  Samsun Valiliği tarafından yürütülen “Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” kapsamında “Meme Kanserine Savaş” yürüyüşü düzenlendi.İstiklal Caddesi üzerindeki Verem Savaş Dispanseri binası önünden başlayan yürüyüşe Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, ö

Meme kanserine savaş yürüyüşü

 

 Samsun Valiliği tarafından yürütülen “Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” kapsamında “Meme Kanserine Savaş” yürüyüşü düzenlendi.

İstiklal Caddesi üzerindeki Verem Savaş Dispanseri binası önünden başlayan yürüyüşe Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, özel hastane, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları personeli ve vatandaşlar katıldı. “1-7 Nisan Kanser Haftası” dolayısıyla, kadın kanserlerinde farkınladığın artırılması ve kadınların düzenli kontrollerinin yapılması amacıyla düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti.

Nisan ayının ilk haftasının Kanser Haftası olduğunu belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bu nedenle kansere karşı insanlarımızı bilinçlendirmek için valiliğimiz koordinesinde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında bu duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak adına böyle bir yürüyüş gerçekleştirdik. Özellikle meme kanseri, kadınlarımızın en fazla karşı karşıya kaldığı riskli kanser gruplarından biri olarak yer alıyor.

Bunu önlemenin en temel yöntemlerinden birisi de erken teşhistir. Erken teşhis için kadınlarımızın kendi kendini muayene edebilir bir noktaya gelebilmesi önemlidir. Bu bakımdan bizim temel amacımız kadınlarımıza bu bilinci vermek ve kendi kendilerini muayene edebilir bir noktaya onları taşıyabilmektir.

 Samsun Valiliği olarak başlattığımız projede 15-59 yaş grubu arasında 390 bin kadınımıza ulaşmayı hedefliyorduk. Şu anda bu çalışmalarımızda 290 bine ulaşan bir sayıya vardık. Hedefimiz bütün kadınlarımıza eğitim vermek” dedi.

Kadınları kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirmek istediklerini ifade eden projenin koordinatörü Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, “Meme kanseri, kadını tehdit eden birinci sıradaki kanser türü. Dolayısıyla bu konuda kadınlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Kadın için bir şans olan kendi kendini muayene ile tespit etme imkanı olduğunu onlara hatırlatmak istiyoruz. Sadece bu konuda değil, kadını ilgilendiren konularda onları bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Bugün bu yaptığımız çalışmaları bir kez daha farkındalığı oluşturarak Samsunlu kadınlarımız ile paylaşmak için buradayız” diye konuştu.

Yürüyüşe katılan sivil toplum kuruluşu kadın temsilcileri ve vatandaşlar, destek vermek için geldiklerini belirterek, “Kadınlarımız en azından yılda bir kez muayenelerini yaptırsınlar. Bu yürüyüşte dikkat çekmek istiyoruz. Erken teşhis hayat kurtarır” şeklinde konuştular.

Etkinlik, Samsunlu yerel sanatçı Ümit Kurşun’un Cumhuriyet Meydanı'ndaki konseri ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel