Levrek ve çipuraya alternatif! Kafeste Karagöz

Karadeniz'de kafeste balık üretimini yaygınlaştırmak amacıyla Ordu'da ilk kez sivriburun ve karagöz balığının deneme üretimine başlandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam Türkiye'de balıkçılıkta 18'inci, Karadeniz'de ise 5'nci sırada yer ala

Levrek ve çipuraya alternatif! Kafeste Karagöz

Karadeniz'de kafeste balık üretimini yaygınlaştırmak amacıyla Ordu'da ilk kez sivriburun ve karagöz balığının deneme üretimine başlandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam Türkiye'de balıkçılıkta 18'inci, Karadeniz'de ise 5'nci sırada yer alan Ordu'da başlayan bu üretimle vatandaşın daha ucuz balık yiyeceğini, hem de bölgede balık üretiminin artacağını söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kültür balıkçılığının geliştirilmesine yönelik ciddi manada imkan sağladığını belirtti. İlk kez Karadeniz Bölgesi'nde Ordu'da denizde üretilecek karagöz ve sivriburun balık yetiştiriciliğiyle kültür balıkçılığı üretiminin bölgede artacağını vurgulayan Sağlam, "Bu bölgede yapılacak proje ve farklılıkla inşallah Ordu ilimiz bu alanda bu tür üretimle de farklılığını ortaya koyacak. Bu üretim bu bölgede yerleştiği takdirde inşallah kapasite daha da artarak daha fazla bir üretim söz konusu olacak. Üreticilerimizde, tüketicilerimizde bu balıktan daha fazla istifade edecekler. Bu kapsamda da vatandaşlarımız sivriburun ve karagözden de istifade edecek. Bölgede sivriburun ve karagöz balığının tezgahlarda olması vatandaşında ucuz balık yemesine imkan sağlamış olacak" dedi.

LEVREK VE ÇİPURAYA ALTERNATİF OLACAK

Ordu'nun balık üretiminde Türkiye'de 18, Karadeniz'de 5'inci sırada yer aldığını, denizde kurulu 4 firmaya ait 6 işletmede yılda yaklaşık bin 200 ton kafes balığı yetiştirildiğini, karagöz ve sivriburun balığının ise levrek ve çipuraya alternatif oluşturacağını ifade eden İl Müdürü Musa Sağlam, "Balıkçılıkta üretim alanlarının artırılmasını, yeni kapasitelerin artırılmasına mutlak suretle bu tür alanlarda da etkin olunması noktasında önemli çalışmalar yürütülüyor. Ordu 100 kilometrelik bir sahil şeridiyle önemli bir merkez. Sivriburun ve karagöz balığının deneme üretimi Ordu'da denizdeki kafeslerde başladı. Gelecek yıllarda bu balık üretiminin de yaygınlaştırılması hedefleniyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel