Kursları tamamlayana sertifika

 Trabzon Belediyesi, Milli Eğitim ve İŞKUR İl Müdürlüklerinin ortaklaşa düzenledikleri meslek edindirme kurslarını başarı ile tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.Trabzon Belediyesi çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen törene Trabzon Beledi

Kursları tamamlayana sertifika

 

Trabzon Belediyesi, Milli Eğitim ve İŞKUR İl Müdürlüklerinin ortaklaşa düzenledikleri meslek edindirme kurslarını başarı ile tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Trabzon Belediyesi çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen törene Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, kursiyerler, öğretmenler katıldı.

Engellilere yönelik Tel Kırma Sanatı, İş Makineleri Operatörlüğü, Cilt ve Vücut Bakımı Teknikleri, Pidecilik, İşaret Dili eğitime katılan 168 kursiyere sertifikalarının verilmesi töreninde konuşan Başkan Gümrükçüoğlu meslek sahibi olmayan vatandaşların meslek edinmelerini sağlamak için İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile kurslar düzenlediklerini kaydederek, “Trabzon olarak birlikte yürüyeceğiz, birlikte yaşayacağız, birlikte gelişeceğiz” dedi.

Engelli vatandaşların meslek edinmelerine büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Asıl engelli olanlar engellerini aşamayanlardır. O azmi taşımayanlar ve o azme gerekli desteği vermeyenlerdir. Engelli kardeşlerimiz engellerini aşma azmini taşıdıktan sonra ve bizlerde onlara gerekli destekleri verdikten sonra hakikaten ülkemizde pratiğe yansıyan engelli olmamış olacaktır. Hepimiz gibi fonksiyonel hale geleceklerinden adeta hiçbir engeli taşımamış olacaklardır” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, engellilere yönelik kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yaptıkları Tel Kırma, Keçe Nakışı, İşaret Dili Eğitimi, KPSS kursları ile bugüne kadar 153 engelli vatandaşın meslek sahibi olmalarına katkıda bulunduklarını kaydederek, “Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için 410 engelliye akülü araç, 357 engelliye tekerlekli sandalye, 50 engelliye yürüteç ve 30 vatandaşa da hasta yatağı yarımında bulunduk. Bu yardımların ve kursların yapılmasında bizlere her zaman destek veren kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü, belediye çalışanlarımız ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin ise istihdama katkıda bulunmak ve vasıflı elemanlar yetiştirmek için kurslar düzenlediklerini, kurum ve kuruluşlarımızın açtığı kurslara destek verdiklerini kaydederek, “Amacımız kalifiye elamanların yetişmesine katkıda bulunmaktır. Çünkü işverenler bizlerden meslek sahibi insanlar talep ediyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Trabzon Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ile engellilere yönelik yapılan ve iki ay devam eden Tel Kırma Kursu ile İş Makineleri Operatörlüğü, Cilt ve Vücut Bakımı Teknikleri, Pidecilik, İşaret Dili eğitimine katılanlara sertifikaları verildi. Törende ayrıca meslek edindirme kurslarında görev alan öğretmenlere plaket verildi. Tören engellilere yönelik yapılan Tel Kırma Kursu’na katılan kursiyerlerin ürünlerinin yer aldığı serginin açılışıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel