Ktü'lüler işten çıkarılanlar için yürüdü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci, üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yılbaşında işten çıkarılan işçilere destek vermek için yürüyüş yaptı.   Rektörlük binası önünde biraraya gelen

Ktü'lüler işten çıkarılanlar için yürüdü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci, üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yılbaşında işten çıkarılan işçilere destek vermek için yürüyüş yaptı.   

Rektörlük binası önünde biraraya gelen KTÜ Öğrenci Platformu'na mensup bir grup öğrenci, ''Farabi işçisi yalnız değildir'' yazılı pankart açıp, Farabi Hastanesi'nde yılbaşında işten çıkarılan işçilere destek vermek amacıyla yürüyüşe geçti. Öğrenciler, slogan atarak KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi önüne gitti. 
     
Burada yılbaşında işten çıkartıldıktan sonra 59 gündür işe geri dönmek amacıyla protesto gösterisi yapan işçiler ile bir araya gelen öğrenciler, basın açıklamasıyla üniversite yönetimine tepki gösterdi. 
   
Öğrencilerin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de basın açıklamaları yaparak, işçilerin işe geri alınmasını istedi. 
     
Protesto gösterisi sebebiyle polis ve üniversitenin özel güvenlik görevlileri çevrede önlem aldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel