KTÜ yeni mezunlarını verdi

KTÜ Stadı'ndaki mezuniyet törenine Vali Recep Kızılcık, Ak Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ile çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. K

KTÜ yeni mezunlarını verdi

KTÜ Stadı'ndaki mezuniyet törenine Vali Recep Kızılcık, Ak Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ile çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. KTÜ’den mezun olan yaklaşık 6 bin 500 öğrenci ile öğretim görevlilerinin Türk bayraklarıyla katıldığı kortej yürüyüşü, stadı dolduran kalabalık tarafından ayakta alkışlandı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

 

Öğrencilerin kortej yürüyüşü sonunda mezun olan bir grup öğrenci, Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek için, ‘AVM’ler yıkılsın Taksim özgür kalacak. Çapulcu Mühendisler’ ve ‘E-reçete: Diren Gezi. Çapulcu Doktorlar’ pankartlar açtı. Bunun üzerine öğrenciler ile özel güvenlik arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik özel güvenlik görevlilerinin  öğrencilerin yanından ayrılmasıyla son buldu.

Törende konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ’den mezun olmanın ayrıcalıklı olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş amacı, halkının iyi eğitimli ve sağlıklı bireylerden oluşan modern bir toplum olmasını sağlamaktır. KTÜ bu amacın gerçekleşmesinde en çok emeği geçen eğitim kurumlarından biridir. Üniversitemizden şimdiye kadar mezun olmuş ve şu an eğitim görmekte olan öğrenci sayısı bu gerçeği açıkça göstermektedir. KTÜ mezunu olmak, yarım asrı aşan köklü bir üniversite geleneğine mensup olmak demektir. Yolunu ve bahtınız açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından, okulda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel