Korkmaz: iddialar asılsızdır

Bem-Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Korkmaz’dan iddialara sert tepki…Bem-Bir-Sen Trabzon İl Başkanı DR. Aslan Korkmaz iddialara sert tepki gösterdi.“Trabzon İl Özel İdaresi’nde imzalanan sds, Türkiye genelinde İl Özel idarelerde yaptığımız 20 sözleşmeden sadec

Korkmaz: iddialar asılsızdır

Bem-Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Korkmaz’dan iddialara sert tepki…

Bem-Bir-Sen Trabzon İl Başkanı DR. Aslan Korkmaz iddialara sert tepki gösterdi.

“Trabzon İl Özel İdaresi’nde imzalanan sds, Türkiye genelinde İl Özel idarelerde yaptığımız 20 sözleşmeden sadece bir tanesidir”

“Özel idarede imzalanma aşamasında sözleşme “vurgun” için değil, memurun  verimliliğini ve yüksek performansını teşvik içindir”

“Memurunun kazanımlarını hazmedemeyen zihniyetin,  devletin memuruna “parayı aralarında paylaştılar” şeklindeki yakıştırması son derece çirkindir”

Trabzon İl Özel İdaresi’nde imzalanan sosyal dengesözleşmesi sonrası, memurun kazanımlarından rahatsız olan bazı kesimlerin yerel basın organlarını kullanarak başlattığı karalama kampanyasına Bem-Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Dr. Aslan Korkmaz sert tepki gösterdi.

İl özel idaresinde imzalanan sosyal denge sözleşmesinin sendikaları tarafından Türkiye genelinde imzalanan  20  il özel idaresi sözleşmesinden sadece bir tanesi olduğunu belirten Korkmaz, “Bu zihniyet bugüne kadar neredeydi? Sendika olarak 1994 yılından beri  sosyal denge sözleşmeleri imzalayarak yerel yönetim çalışanlarına nefes aldırıyor, geçim standardını yükseltmeye çalışıyoruz. Bugün imzalanan bu sözleşmede  özel idare memurunun verimliliğini artırmak ve yüksek performansını teşvik için yapılmıştır” dedi. 

Bem-Bir-Sen olarak  sadece  Trabzon da değil, Türkiye’deki bütün il özel idarelerinde sözleşme yapabilmek için yoğun bir çaba gösterildiğine işaret eden  Dr. Aslan Korkmaz, 20’ye yakın ilde vali onayıyla imzalanan sözleşmelerin hiçbirinde problem yaşanmadığını, sadece  Türkiye  Kamu-Sen’in memurun kazanımlarından duyduğu rahatsızlığı yargıya taşıdığı  Bursa  İl Özel İdaresi’nde sorun oluştuğunu, ancak memura yapılan bu ihanetin de, imzalanan ikinci sözleşme ile tarih olduğunu söyledi.

Bazı kesimlerin duydukları bu rahatsızlığı araya  Bakanlık müfettişleri iddialarını da katarak güçlendirmeye ve kamuoyunda  rahatsızlık oluşturmaya  çalıştığını kaydeden  Korkmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İl Özel İdaresi’nde memura zam yapılmamıştır.  Herkes bilir ki memur zammını hükümet yapar, hatta bu süreç yeni yasanın çıkması ile birlikte toplu sözleşme masasında şekillenecektir.  Sendika olarak il özel idaresinde imzaladığımız  sözleşme  memurun çalışma azim ve veriminin yükseltilmesi, performansının  artırılmasına dönük bir sözleşmedir. İl Özel İdaresi yöneticilerini ve valiyi başarısızlıkla suçlayabilmek için memurun kullanılması, memurunun refah seviyesinin kullanılması büyük bir  saygısızlık örneğidir.

Yerel yöneticilerin çalışmaları ortadadır. Hesaplar alenidir. Özellikle  KÖYDES Projeleri için gönderilen paranın  “memurlar arası paylaşıldığı” gibi söylemlerle, devletin memurunu, valisini, yöneticilerini vurguncu telakki etmek son derece çirkin bir tavırdır.

Herkes bilir ki köydes ödenekleri direkt olarak ilçe kaymakamlıkları emrine gönderilmekte ve köylerin alt yapı (Yol, Su, kanalizasyon) hizmetlerinde kullanılmaktadır. Bu konuda asla bir mağduriyet söz konusu değildir.

Biz Bem-Bir-Sen olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz ve yaklaşık  70 bin yerel yönetim çalışanının faydalandığı sosyal denge sözleşmelerini, her türlü  çirkin kampanyalara, asılsız iddialara aldırmadan, bunlar için enerji tüketmeden, imzalamaya devam edeceğiz.

Yerel yönetim çalışanlarının yetkili sendikası  Bem-Bir-Sen, demokratik ve hukuki zeminlere dayanan sendikal örgütlenme ve üyelerine yeni kazanımlar elde etme misyonundan hiçbir zaman vazgeçmeyecektir”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel