Kop Tünelinin temeli atılıyor

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kop Tünel ihalesinin yapıldığını belirterek Mart 2012’de temelinin atılacağını kaydetti.Bayburtlu vatandaşlara müjdeli haber veren Milletvekili Özbek, Mart 2012'de temel atma töreninin yapılmasının planlandığı

Kop Tünelinin temeli atılıyor

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kop Tünel ihalesinin yapıldığını belirterek Mart 2012’de temelinin atılacağını kaydetti.

Bayburtlu vatandaşlara müjdeli haber veren Milletvekili Özbek, Mart 2012'de temel atma töreninin yapılmasının planlandığını belirterek, ”Tünel ile ekonomik anlamda birçok tasarruf yapılacağı gibi yol endişesi de bitmiş olacak. Tünelin açılmasıyla eskiden olduğu gibi önemli bir transit güzergah üzerinde olmasından kaynaklanan canlılığa Bayburt'un yeniden kavuşması bekleniyor.” dedi.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek. “AK Parti hükümeti döneminde 4 tarafı dağla çevrili Bayburt’umuz artık tünellerle kuzeye, güneye, batıya, doğuya açılmaya başlamıştır. Bu Bayburtlu hemşehrilerimizin hak ettiği bir olaydır. İnşallah bundan sonra daha iyi olacaktır. Tüm Bayburtlu hemşehrilerime müjdeler olsun. Artık kış aylarında Kop dağı, korkusu, endişesi ve kabusu bir daha yaşanmayacaktır. Bu şekilde Bayburtlular Erzurum’a daha rahat ulaşacaklar. Erzurum yönünden gelenler Trabzon’a daha rahat ulaşacaklar.”Diye konuştu.
"MART’TA TEMEL ATMA TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Firmaların belli olmasına karşın henüz sözleşmenin yapılmadığını belirten Bayburt Milletvekili Özbek, “Bugün firmaların ön yeterliliği yapıldı. Elenen firmaların elenme işlemleri gerçekleştirildi. Elenmeyen firmalardan teklifler alındı. Teklifler Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Yüklenici firmanın sözleşme süreci gerçekleşecek. Mart ayında da inşallah temel atma törenini Bayburt’ta gerçekleştireceğiz. Bütün Bayburtlu hemşehrilerime hayırlı olsun. Bu vesileyle Bayburtlu hemşehrilerimi selamlıyorum ”şeklinde konuştu.
KOP TÜNELİ BAYBURT’A NELER KAZANDIRACAK
“Bir yerde sanayinin kurulması için gerekli koşullardan biri olan ulaşım konusunda önemli bir ivme kazanılmış olacak. Hammaddenin fabrikalara taşınması ve üretildikten sonra pazarlara taşınması yaygın ulaşım ağıyla mümkün olduğundan Bayburt’ta sanayinin gelişmesi adına önemli bir atılım gerçekleşmiş olacak. Karadeniz sahil yolu Bayburt üzerinden İran ile bağlantı kuracak. Karadeniz sahil yolu ve yöredeki limanların Kuzey Tetek güzergâhına standart olarak bağlantısı yapılacak. (Türkiye’nin belkemiğinde yaklaşık 3200 Km. yolu kapsayan Türkiye Transit Karayolu (TETEK) Bulgaristan sınırında Kapıkule’den başlayarak İstanbul üzerinden Gerede -Ankara yolu ile bir kolu Suriye sınırına, diğeri Irak’a devam etmekte, Gerede’den ayrılan kuzey kolu ise Refahiye, Erzincan’dan geçip İran sınırında sona ermektedir. Söz konusu yol, Avrupa ve Orta Doğu Karayolu ağını en uygun şekilde tamamladığı gibi, Avrupa ülkelerinden, Orta Doğu, Batı Asya ve Kuzey Afrika’ya doğru trafik akışının sağlandığı en kısa yoldur.) Zirvedeki heyelanlardan dolayı problemli ve yoğun kar yağışı olan kesimler dâhil toplam 14 kilometrelik yol terk edilecek. Eğitim, sağlık, havayolu, ticaret gibi konularda en çok tercih edilen Erzurum ile ulaşım 1 saate inecek. Tünel yapımı ile kar mücadele masrafları en aza inecek. 2 bin 418 metre yüksekliğe ulaşıp Kop geçidi zirvesine tırmanan araçların amortisman ve zaman kaybı önlenecek. Yeni güzergâhla birlikte yol standardı yükselecek”
TEKNİK DETAYLAR
Ocak 2010’un sonlarında Kop Tüneli ile ilgili teknik bilgiler veren Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, tünelinin uzunluğunun 3 bin 176 metre olacağını bildirmişti. Altıok, tünelde terk edilen yol uzunluğunun 14 kilometre, tünel projeli yeni güzergahın 8 km, güzergahta kısalmanın 6 km, mevcut yol eğiminin yüzde 10, tünel güzergahı yol eğiminin yüzde 6, tünel içi yol eğiminin yüzde 3,5, tünel giriş kotunun 2 bin 59 metre, tünel çıkış kotunun 2 bin 171 metre olacağını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel