Kenan Evren caddesi değişti!

Türkiye'de sol hareketin simge isimlerinden biri olan ve Terzi Fikri adıyla bilinen Fikri Sönmez ismini taşıyan cadde 12 Eylül darbesinin ardından Kenan Evren adını almıştı. Referandumun ardından değişen darbe anayasası üzerine Fikri Sönmez'in ailesi Fats

Kenan Evren caddesi değişti!

Türkiye'de sol hareketin simge isimlerinden biri olan ve Terzi Fikri adıyla bilinen Fikri Sönmez ismini taşıyan cadde 12 Eylül darbesinin ardından Kenan Evren adını almıştı. Referandumun ardından değişen darbe anayasası üzerine Fikri Sönmez'in ailesi Fatsa Belediyesi'ne başvurarak caddeye yeniden Fikri Sönmez isminin verilmesini talep etti.

Konuyu tartışan Belediye Meclisi, caddenin ismini 'Sevgi Caddesi olarak değiştirdi. Fikri Sönmez'in ailesinin talebini neden kabul etmediklerini ise Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan anlattı. Anlayan, Fatsa'nın artık 1980 yılı ile anılmamasını istedikleri için caddeye Fikri Sönmez adını vermediklerini söyleyerek, "Fatsa, huzurun sevginin olduğu bir yer olarak anılsın. Fikri Sönmez adını vermemiz halinde başka tartışmalara neden olabilirdi. İsmi ondan dolayı Sevgi olarak verildi." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel