Karan: "Devrimleri herkese öğreteceğiz"

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Türk milletinin, Atatürk'ü unutmadığını ve unutmayacağını bildirdi. Karan, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk'ü 74. ölüm yıl dönümünde sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle andıklarını belirterek, tam bağımsız, l

Karan: "Devrimleri herkese öğreteceğiz"

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Türk milletinin, Atatürk'ü unutmadığını ve unutmayacağını bildirdi. 

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk'ü 74. ölüm yıl dönümünde sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle andıklarını belirterek, tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş bir devlet armağan eden yüce Atatürk'ün, ulusun varlığıyla özdeşleştirdiği, yüreğinde erişilmez kıldığı ölümsüz önder olduğunu ifade etti. 
 
Ulusun, Ata'sıyla kıvanç duyduğunu, insanlığa mal olmuş bir önderi yetiştirmenin övüncünü yaşadığını vurgulayan Karan, şöyle devam etti: 
 
"Yüce Atatürk, yüklendiği tarihsel görevle, ulusun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, dünyanın yeniden biçimlenmesinde önemli rol oynamıştır. Yaşarken de ölümünün ardından da insanlık için esin kaynağı olmayı sürdürmüştür. Atatürk, yok edilmek istenen Türk ulusunu, aynı ülküler çevresinde toplayarak, yanmış, yıkılmış yurt topraklarında, çağdaş dünyanın değerlerini benimsemiş, yeni ve bağımsız bir devlet kurmuş, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımıştır. Cumhuriyet başta olmak üzere, 'en büyük ikinci eserim' olarak ithaf ettiği CHP'yi, Türk ulusuna mal eden Atatürk, üstün nitelikleriyle her zaman öncü ve örnek olmuş, insanımızın gönenci ve mutluluğu için çalışmış, bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmamıştır." 
 
Karan, bugün Türk milletinin yapması gerekenin, yüce önderin yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 
 
"Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur. Türk milleti, Atatürk'ü unutmamıştır ve unutmayacaktır. Ulusumuz, ilke ve devrimlerine, düşünce sistemine ve cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacak, ülkülerini gerçekleştirmek, gösterdiği hedeflere ulaşmak için el birliğiyle çalışacaktır. Çağdaş Türkiye'nin kurucusu, büyük devrimci ve devlet adamı, Ata'mızın aramızdan ayrılışının 74. yılında, bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel