Karadeniz'de "Şalvar Davası" gerçek oldu!

Giresun’da “Şalvar Davası” filmini hatırlatan olay Yağlıdere ilçesinin Tepeköy Mahallesi’nde yaşandı. Mahallede susuzluk yaşayan köylü kadınlar mahalle meydanında toplanarak eylem yaptı. Yaşanan susuzluğun hat safhaya ulaştığını belirten kadınlar, eşlerin

Karadeniz'de "Şalvar Davası" gerçek oldu!

Giresun’da “Şalvar Davası” filmini hatırlatan olay Yağlıdere ilçesinin Tepeköy Mahallesi’nde yaşandı. Mahallede susuzluk yaşayan köylü kadınlar mahalle meydanında toplanarak eylem yaptı. Yaşanan susuzluğun hat safhaya ulaştığını belirten kadınlar, eşlerinin su sorununa çözüm buluncaya kadar yataklarını dahi ayıracaklarını söyledi. Eşlerinin gün boyu kahvede ve dışarıda zaman geçirirken, kendilerini temizlik ve yemek yapmak amacıyla su derdine düştüklerini belirten Nurhan Çorak, susuzluğun artık kadınlar için çileye dönüştüğünü söyledi.

Çolak, evde kocalarına su sorununun sıkıntısını anlatmak amacıyla da “Şalvar Davası” filminde olduğu gibi eylem yapacaklarını ve kocalarına ambargo uygulayacaklarını kaydetti. Dere yataklarından ve yağmur sularından ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Ayşe Demir ise köylü kadınları eyleme kendisini ikna ettiğini belirterek “Susuz hiç bir şey yapılmıyor. Bulanık ve çamurlu suları dinlendirerek yemek yapıp içmek için kullanıyoruz. Hertürlü hastalığa davetiye çıkaracak suları kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu konuda belediyenin elbette sorumluluğu var. Bu sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz. Bizim kadınlar olarak bu çağrımıza da erkeklerimizin destek vermesi soruna çözüm bulunmasında gayret sarf etmeleri için ambargomuzu başlatıyoruz” dedi.

Tepeköy Mahallesi’nin su sorununu çözmek için çalışma başlatıklarını belirten Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurahman Kırhasanoğlu ise “Mahallemizin öteden beri uzun zamandır devam eden bir su sorunu var. Bu konuda bir proje hazırlandı, ödeneği ayrıldı. Ancak bu projenin hayata geçmesi için zaman ihtiyaç var. Fakat bu proje uzun süreceğinden kısa vadede su sorununu çözmek için bir su kaynağı bulundu ve bu su kaynağından mahallemizin ihtiyaç duyduğu suyu vermek için çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde başlatacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel