Karadeniz'de petrol aramaya devam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Karadeniz o firma için kuru çıkmıştır ama bizim için su olmaya devam edecektir. Biz Karadeniz’de arama faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.BP Türkiye Temsilcisi’nin Karadeniz’de petrol çıkmadığını açıklama

Karadeniz'de petrol aramaya devam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Karadeniz o firma için kuru çıkmıştır ama bizim için su olmaya devam edecektir. Biz Karadeniz’de arama faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

BP Türkiye Temsilcisi’nin Karadeniz’de petrol çıkmadığını açıklaması üzerine Bakan Yıldız, firmaların bir kısmının Karadeniz’i tercih ettiğini bir kısmının da etmediğini belirterek, “Karadeniz o firma için kuru çıkmıştır ama bizim için su olmaya devam edecektir. Daha önce çalışma yapmamış başka firma da orada çalışma yapmak istediğini söyledi. Biz Karadeniz’de arama faaliyetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Dünya Enerji Konseyi organizasyonun her seferinde farklı bir ülkede yapıldığını dile getiren Yıldız, “2016 yılı Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi olarak İstanbul’da yapılacak” şeklinde konuştu.

Trakya’da yapılan doğalgaz aramasına ilişkin de açıklama yapan Bakan Yıldız, Trakya’da arama çalışmalarını sürdüren bir grup olduğunu ifade ederek, bizim için önemli olan Kafkas Zonu dediğimiz yapı içinde bir şey varsa onu bulmaya çalışmaktır. Gelişen teknolojileri Edirne ve Diyarbakır taraflarında kullanmaya devam ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel