Karacayı kaçak avcılar vurdu

Artvin'in Hopa İlçesine bağlı Kemalpaşa Beldesi'nde kaçak avcılar tarafından vurulan yaralı karaca, yasal avcılar tarafından bulunarak kurtarıldı. Hopa'da yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderilen k

Karacayı kaçak avcılar vurdu

Artvin'in Hopa İlçesine bağlı Kemalpaşa Beldesi'nde kaçak avcılar tarafından vurulan yaralı karaca, yasal avcılar tarafından bulunarak kurtarıldı. Hopa'da yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderilen karaca tedavi altına alındı.

Olay dün Artvin'in Hopa İlçesi'ne bağlı Kemalpaşa Beldesi'nde yaşandı. Zorlu kış şartları nedeniyle yiyecek bulamadığı için yerleşim yerlerine kadar inen bir karaca, kaçak avcılık yapan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından vuruldu. 1 yaşında olduğu tahmin edilen ve sol arka bacağından yaralanan karaca avcıların elinden kurtulmayı başardı. Talihsiz karaca, belde yakınlarında yasal olarak avlanan kişiler tarafından bulundu.

Olayı haber alan Hopa Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hakkı Sakınmaz, Artvin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne haber verdi. Hopa'ya giderek yaralı hayvana ilk müdahaleyi yapan ekipler, sol arka bacağında kırıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan hayvanı, bir araçla Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderdi.

Karaca'nın iyileşmesi halinde yeniden doğaya salınacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel