Hollanda'dan Trabzon harekatı

Hollanda Ekonomi İşleri Türkiye Başkanı Jeroen Kelderhuis ve Proje sorumlusu Ferda Başdoğan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Hollanda da farklı ülke ve bölgelerin tanıtıldığı toplantılar gerçekleştirildiğini belirten Jeroen Kelderhuis bu e

Hollanda'dan Trabzon harekatı
Hollanda Ekonomi İşleri Türkiye Başkanı Jeroen Kelderhuis ve Proje sorumlusu Ferda Başdoğan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
 
Hollanda da farklı ülke ve bölgelerin tanıtıldığı toplantılar gerçekleştirildiğini belirten Jeroen Kelderhuis bu etkinliklere Doğu Karadeniz Bölgesinin de katılması için davet etti. Bölgenin bire bir kendisini tanıtmasında fayda olduğunu dile getirdi.
 
Ağustos ayında Hollandalı işadamları ile birlikte Trabzon’a gelmek istediklerini belirten Kalderhuis ikili işbirliklerini bölge ile başlatma arzusunda olduklarını vurguladı. Hollanda Büyükelçiliğine bağlı inovasyon danışmanı bulunduğunu ileterek, “ Özellikle Türkiye Hollanda arasındaki inovasyon konusunda çalışmalarda bulunuyor. Ar-Ge faaliyetlerini destekleme konusunda özellikle çalışmalarda bulunuyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile büyükelçiliğimizdeki inovasyon danışmanımız ile sizleri irtibatlı hale getirebiliriz. Hollanda geçen yıl olduğu gibi bu yılda TİM tarafından düzenlenen inovasyon haftasına partner ülke olarak katılacaktır. Bu konuda TTSO ile de bir toplantıda organize edebiliriz.” dedi.
 
Hollanda Ekonomi İşleri Türkiye Başkanı Jeroen Kelderhuis bölgede gemi yapımı ve yabancılar için ne gibi imkânlar olduğu konusunda ayrıntılı bilgi aldı. Doğu Karadeniz ve Trabzon’daki olanakları yakından takip etmek ve görmek istediğini ifade eden Kalderhuis, “ Ağustos ayında Trabzon’a yapacağımız Hollandalı işadamları ile ziyarete desteğinizi istiyoruz. Hollanda Büyükelçiliği nezaretinde gerçekleşecek olan ticari heyetimizi Ağustos ayının sonunda gerçekleştirmek istiyoruz. Dün ve ondan önceki gün Samsun’daydık. Trabzon’da vali ve belediye başkanı ziyaret ettikten sonra Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etmek istedik. Hollanda Büyükelçimiz ile birlikte birkaç ay evvel TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile buluştuk. Kendisi bu ziyaret projemize destek verdiler. Ve sizi ziyaret etmemiz konusunda da destek verdi. ”şeklinde konuştu.
 
Hollanda ve Türkiye hakkında her ülke işadamlarının karşılıklı bilgi eksikliği olduğu kanaatinde olduğunu kaydeden Kalderhuis şöyle konuştu: “Türkiye’de çok kaliteli üretimler üretiliyor. Aynı şekilde Hollanda da yatırım yapmak isteyen Türk firmaları var. Hollanda da Türk firmalarının yatırım yapmalarını destekliyoruz. Gelmeden önce Trabzon hakkında kısa bir ön araştırma yaptık. Tarım ve fındık konusunda çok ilerlemiş olduğunuzu biliyoruz. Denizcilik konusunda da geliştiğinizi biliyoruz. Turizm konusunda da gelişmeler var. Burada çok az Hollandalı firma olduğunu keşfettik. Dahası şok olduk. Buradan topladığımız bilgileri Hollandalı firmalara aktaracağız ve onları buraya çekmeye çalışacağız. Umarım ilgi duyarlar. Ağustos ayında Büyükelçimiz önderliğinde yapılacak bu görüşmelere Hollandalı firmaların ilgi duymasını bekliyoruz. Görüşmelerin başarılı olmasını arzuluyoruz.”
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Hollanda ile işbirliğine bölge olarak hazır olduklarını belirterek yürütülen işbirliğini geliştirme çalışmalarına aktif olarak katılacaklarını vurguladı. Özellikle inovasyon konusunda Trabzon’un Hollanda ile ortak çalışmalarda bulunabileceğini dile getirdi. 2016 yılında ise Doğu Karadeniz Bölgesinin Hollanda da tanıtım programını hayata geçirebileceğini aktardı. Hacısalihoğlu, Trabzon’da yürütülen büyük ölçekli projeler konusunda ayrıntılı bilgi aktardığı Hollanda heyetine Ağustos Ayında yapılacak görüşmeler içinde tam destek verdiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel