HDP kuruluyor söylemi şehri gerdi

Haber61 – Haber Servisi – Halkların Demokratik Partisi (HDP) “Trabzon’da il başkanlığı kurduk ve yerini tuttuk tabelayı asacağız.” Açıklamasını yapması biranda yankı buldu. Bu açıklamaya tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Yaklaşık binin üzerindeki Trabzo

HDP kuruluyor söylemi şehri gerdi

Haber61 – Haber Servisi – Halkların Demokratik Partisi (HDP) “Trabzon’da il başkanlığı kurduk ve yerini tuttuk tabelayı asacağız.” Açıklamasını yapması biranda yankı buldu. Bu açıklamaya tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Yaklaşık binin üzerindeki Trabzon’da yaşayan gençler Atatürk alanı Meydan parkında bir araya gelerek HDP’nin Trabzon açılımında vaz geçmesi çağrısında bulundu.

Atatürk Alanında birde basın açıklaması düzenleyen gurup bazı güçlerin Trabzon’u karıştırmak istediğinin altını çizdi. Açıklamayı Mehmet Fındıkçı yaptı. Açıklamasında Fındıkçı, “  Sevgili basın mensupları; değerli Trabzon halkı. Trabzon’da HDP adında bir siyasi oluşum il başkanlığını açtığını duyurdu. Dün basına vermiş oldukları açıklamada Trabzon’da il binasını kurduklarını söyleyerek yakında tabela asacaklarını duyurdular.”dedi.

Fındıkçı, “  Şimdi HDP ‘yi Trabzon’da kuranlara soruyorum. 1992 yılında Hakkari’nin Şemdinli bölgesinde 900 kişilik terörist gurubunun şehit ettiği Trabzonlu Asteğmen Coşkun Davulcu’nun Faillerine terörist diyecek misiniz? 2011 yılında Tunceli kırsalında hain saldırıda Şehit olan Trabzonlu polisimiz Hakan Yavuz’un hakka yürümesine neden olanlara siz eli kanlı hainlerisiniz diye bilecekler misiniz? 2012 yılında Şırnak’ta vatani görevini yapan 21 yaşındaki Trabzonlu fidanımız Ali Yasin Erosmanluğu’nu şehit edenlere siz bölücüsünüz şeklinde seslenecek misiniz?”sorularını yönetti  

Buradan HDP heyetine bir çağrıda bulunmak istediğinin altını çizen Fındıkçı, “  Sayın HDPliler; Trabzon ilini siz bilmiyor yada bilerek burada kaos çıkara bilmek için provake etmek için kente geliyorsunuz.. Cumhuriyet tarihi öncesi ve sonrası hiçbir dönemde bu il ayrılıkçılara ihanet odaklarına ev sahipliği yapmamıştır. Kürt halkı ile Türk halkı ezelden beri kardeştir. Trabzon ve Diyarbakır Futbol’da bile  birbirlerine destek olmuştur. Fakat; ayrılıkçı Kürt hareketi bu topraklarda hiçbir dönem barınmamıştır. PKK’nın siyasal uzantısı ve Apo denen bebek katilinin ise maşalarını bu topraklar kabullenmeyeceği gibi sizin gibi devşirmeleri de bu ilde istemeyeceğinden haberiniz olsun. Saygı değer Devlet büyüklerim; Bu BDP uzantısı HDP ya hafıza kaybına uğraşmış yada şehrin yapısını gerçekten bilmemektedir. Bu şahıslara siz devlet terbiyesi içerisinde Trabzon’un neresi olduğunu anlatınız.”ifadelerine yer verdi.

Fındıkçı, “ Biz bu enteresan düşünceli başı boş sahibi belli olmayan ABD’nin ve İngiliz M15 örgütünün uşaklarını bu topraklarda istemediğimizi onlara aktarınız. Trabzon’u birileri karıştırmak istiyor ve karanlık yıllara geri getirme hevesini içinde barındırıyorsa onlarda şunu bilmeli. Bu topraklar Ayrılıkçılara emellerini yaşatmayacak kadar kutsal ahlak ve maneviyatında vatan sevgisini ebedi yeden taşıyan nesillere emanettir. Size son kez çağrımdır. Gerçekten Barıştan yanaysanız Trabzon’da parti açmaktan vazgeçiniz. Trabzon’daki maşalarınızı geri çağırın.”dedi. 

hdpye-trabzondan-tepki-seli-(6).jpg

ahsn_jlvsbv2zfl54grexm5jytga7i8i3j-mmsudpprj.jpg

hdpye-trabzondan-tepki-seli-(1).jpg

amhqqeit1k1ts13j3zjyubesl8ej7_jq8kfffdhbqdth.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel