Haydar Baş'tan alevilere 4 vaat

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, iktidar olmaları durumunda cemevlerini ibadethane olarak tanıyacaklarını, dedelerin cemevlerinde görevli maaşlı memurlar olacağını, devletin ihtiyaç halinde cemevi yapacağını ve Ehl-i Beyt

Haydar Baş'tan alevilere 4 vaat

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, iktidar olmaları durumunda cemevlerini ibadethane olarak tanıyacaklarını, dedelerin cemevlerinde görevli maaşlı memurlar olacağını, devletin ihtiyaç halinde cemevi yapacağını ve Ehl-i Beyt Üniversitesi kurulacağını söyledi. 

Kaleme aldığı Ehl-i Beyt külliyatı ve Alevilik üzerine yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Trabzon'da kameraların karşısına geçti. BTP lideri yaptığı açıklamada, "Malumunuz Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerinde Ehl-i Beyt diye bir kavram vardır. Bu kavram Hz. Peygamber efendimizin aile efradının adıdır. Mübahele ayeti ve hamse-i-al-i-aba hadisi şerifi ile birlikte bunlar tam 5 kişidir. Bunlar Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), Hz.Fatıma-tüz-Zehra annemiz, İmam Ali efendimiz, İmam Hasan ve İmam Hüseyin efendilerimizdir" şeklinde konuştu.

BTP lideri, Ehl-i Beyt'i sevmenin her Müslümana farz olduğunu vurgulayarak, "Bunlar Yüce Allah'ın tertemiz kıldığı insanlardır. Bunlarda bir kusur, vebal, hata aramak yanlıştır çünkü ayeti kerime ile bunların temizliği garanti altındadır" ifadelerini kullandı.

 

ALEVİLERE 4 MÜJDE

"Alevi kardeşlerimizin tamamı Ehl-i Beyt taraftarıdır ve bu kulvar üzerinde yürüyen kardeşlerimizdir. Maalesef bunların cemevleri bugün hala hürriyetlerine kavuşmamıştır" diyen Baş, Alevi vatandaşlara 4 vaatte bulundu.

BTP lideri vaatlerini şöyle sıraladı:

"Cemevleri devletin garantisinde ibadethane olacaktır. Alevi dedeleri cemevlerinde maaşlı memurlar olacaktır. Alevi kardeşlerimizin cemevine ihtiyacı olduğu zaman devlet hazine arazilerinden bedava yer tahsis edecek ve cemevi devlet desteğiyle ve halkla birlikte inşa edilecektir. Bizim iktidarımızda Ehl-i Beyt Üniversitesi açılacaktır. Böylece Ehl-i Beyt'in tamamını öğrenebilmek ve Aleviliğe gerçek manasıyla vakıf olmak mümkün olacaktır. Ehl-i Beyt Üniversitesi'yle Ehl-i Beyt'i dünyanın merkezi haline getireceğiz inşallah."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel