Gümüşhane'liler dikkat!

  Gümüşhane Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden sıcak hava uyarısı yapıldığı belirtilerek, hava sıcaklığının bir hafta boyunca bölge genelinde mevsim normallerinin 2

Gümüşhane'liler dikkat!

 

 

Gümüşhane Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden sıcak hava uyarısı yapıldığı belirtilerek, hava sıcaklığının bir hafta boyunca bölge genelinde mevsim normallerinin 2 ile 8 derece üzerinde olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

 

Açıklamada, beklenen yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

 

Beklenen yüksek sıcaklık ve düşük nem dolayısıyla meydana gelebilecek orman yangın riskine karşı çiftçilerin anız yakmaması gerektiği belirtilen açıklamada, vatandaşların ve ilgililerin duyarlı olması ve tedbirli davranması gerektiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel