Gümrükçüoğlu'ndan Canalioğlu'na çağrı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP’nin Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı olduğu belirtilen CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun yaptığı eleştirilere cevap verdi.Canalioğlu’nu siyasi üslup ve siyasi adaba davet eden Gümrükç

Gümrükçüoğlu'ndan Canalioğlu'na çağrı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP’nin Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı olduğu belirtilen CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun yaptığı eleştirilere cevap verdi.

Canalioğlu’nu siyasi üslup ve siyasi adaba davet eden Gümrükçüoğlu, “CHP Trabzon Milletvekili Sayın Volkan Canalioğlu 6 Aralık Cuma günü tarihli gazetelerde bir beyanat verdi. Bu beyanatlarda, benim için ‘Boyundan büyük yalan konuşuyor. Gümrükçüoğlu işkembeden atıyor” gibi hiç yakışık kalmayan ifadeler kullanmış. Trabzon şehri tüm insanları ile insan sevgisi ve uygarlığın şehridir. Ve yine Trabzon şehri barışın ve kardeşliğin şehridir. Dolayısıyla Sayın milletvekilini siyasi adaba, üsluba davet ediyorum. Zira Trabzon’un halkı bu tarzdaki söylemleri ve hitabetleri, siyasi edebe uymayan davranışları çok çok iyi değerlendirir“ ifadelerini kulandı.

Canalioğlu’nun her zamanki alışkanlığı ile ‘40 yıldır kent merkezine dökülen çöp rezaletine son verdik’ şeklindeki açıklamasına Başkan Gümrükçüoğlu, “Sayın Canalioğlu sırf her zamanki alışkanlığı ile bunu kendine mal etmektedir. Halbuki TRABRİKAP denilen kuruluş o zamanki Çevre ve Orman Bakanı olan Sayın Osman Pepe’nin bizzat Çamburnu’ndaki yeri tedariki ile, Trabzon ve Rize il Özel idarelerinin ve Trabzon ve Rize Belediyeleri ile birlikte 84 ilçe ve belde belediyelerinin maddi katılımları ve ortak projesiyle birlikte gerçekleştirilmiştir. Ama o her şeyi sadece kendine mal etme alışkanlığını burada da sürdürmüştür” şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu, Canalioğlu’nun “Belediye sarayını kasamızdan 5 kuruş çıkmadan hatta belediyemizin kasasına 7 milyon TL koyarak Trabzon’a kazandırdık” açıklamasını da değerlendirerek “13 bin 300 metre karelik belediye sarayının olduğu alanda 49 bin metre kare yapımcıya mülkiyeti dahil devredilmiştir. Hâlbuki bu belediye sarayını 20 bin metre karelik kapalı alanı o zaman ki rakamlarla toplam 12 bin TL’ye mal edilebilirdi ve geriye kalan alanda Trabzon Belediyesi’ne kalmış olurdu. Zaten bunu da yasadışı yapmış olmaları münasebetiyle de belediye meclisinden alınan kararın tamamen tezadı ile birlikte encümenden aldıkları kararla birlikte gerçekleştirdiklerinden dolayı o zaman bu kararda imzası olanlar yani 49 yıllığına vermeyip devretmiş olmalarından ötürü şu anda yargılanmaktadırlar. Sayın milletvekili de milletvekilliğini de bıraktığı zaman aynı hususta yargılanma ile karşı karşıya olacaktır. Burada bir kamu yararı değil bir kamu zararı söz konusudur” dedi.

“HAMAMİZADE İHSANBEY KÜLTÜR MERKEZİ’NİN YÜZDE 50’SİNİ BİZ YAPTIK”

Başkan Gümrükçüoğlu, Canalioğlu’nun “Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’ni yaptık” diyor Hamamizade ihsan Bey Kültür Merkezi’nin biz 2009 da göreve başladığımızda vadesi gelmiş olan 500 bin TL’lik ödemelerini bile biz yaptık. Yüzde 50’sinin yapım ücretinin ödendiğini gördük. Kalan yüzde 50’sini de biz işi hiç aksatmayacak şekilde ödeyerek bu merkezi Trabzon’a kazandırdık” ifadelerini kullandı.
Başkan Gümrükçüoğlu, “Bir değer mesela hani sözünü ediyor ya personele maaşını verdirip de ondan sonra onlara gazetelere telefon ettirip, padişahım çok yaşa usulü ‘maaşlarımızı aldık’ Başkanımıza çok teşekkür ederiz’ gibi boş reklamların insanı olduğunu göstermiş oluyordu” ifadelerine yer verdi.

Canalioğlu’nun “45 tane yeni park yaptık” açıklamasına da değinen Gümrükçüoğlu, “O parkların gelsin belediyedeki kayıtlarını ve isimlerini bir göstersin. Bütün evraklar kendisine açık durumda” diye konuştu.

CANALİOĞLU’NA HAYATTA BAŞARILAR DİLERİM

Gümrükçüoğlu, Canalioğlu’nun Meydan Parkı ile ilgili yaptığı açkılamaları da eleştirerek “Acaba bir ihalenin nasıl yapıldığını, toplama, çıkarmasını bunun Kamu İhale Kurumu’nun kanununa tabi olduğunu, Sayıştay’ın her zaman denetlemesi altında olduğunu ve konuşlandırılan hizmet kalemlerine göre o ihalenin yapılabildiğini ve dolayısıyla 4 milyon TL’ye mal olan Meydan Parkı’nın gelen giden bütün misafirler ve Trabzon halkıyla 24 saat kullanımında olan bir Trabzon güzelliği olduğunu, şu anda da 2. Etabının o güzelliğe bir taçlandırma katacak olduğunu halkımız çok iyi değerlendirmektedir. Biz onun için boş gezenin boş kalfası söylemlerine aldırmayız.

Biz onun için hayatta başarılar dileriz kendilerine. Ama başta söylediğim gibi lütfen siyasi adaba, lütfen Trabzon insanını sevecenliğine, güler yüzlülüğüne, yine lütfen Trabzon insanını insan sevgisi ve uygarlığı temsil ettiğine dolayısıyla da kullanılan üsluplara dikkat etmeye davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel