Giresun'da patates hasatı başladı

Giresun'un Güce ilçesine bağlı yayla ve obalardaki vatandaşlar, ihtiyacını karşılamak amacıyla her yıl Nisan ve Mayıs aylarında ektikleri patateslerin hasadına sonbaharın gelmesiyle birlikte başladılar.Giyimli Obası'nda patates hasadı yapan Emine Öztürk,

Giresun'da patates hasatı başladı

Giresun'un Güce ilçesine bağlı yayla ve obalardaki vatandaşlar, ihtiyacını karşılamak amacıyla her yıl Nisan ve Mayıs aylarında ektikleri patateslerin hasadına sonbaharın gelmesiyle birlikte başladılar.

Giyimli Obası'nda patates hasadı yapan Emine Öztürk, yaptığı açıklamada, bu yıl yaz aylarında havaların iyi geçmesi nedeniyle diktikleri patateslerden geçen yıllara göre daha fazla verim aldığını söyledi. Havaların soğumaya başladığını ve artık yayla sezonunun sonuna yaklaşıldığını ifade eden Öztürk, ''Ektiğimiz patateslerin hasadına başladık. Bu yıl verim çok iyi, Allah bereket versin. Yaylada hem yaylamızı yapıyoruz hem de kışlık patates ihtiyacımızı karşılıyoruz. Tamamen doğal şekilde kendi patatesimizi kendimiz üretiyoruz'' dedi.

20130920aw000414_02.jpg

Öztürk, köyde oturup da parayla patates almanın son derece yanlış olduğunu anlatarak, ''Bu nedenle yaylayı bu yönü ile de değerlendirmeye çalışıyoruz. Hayvancılık ve hayvansal gıda üretiminin yanı sıra patates üretimi yaparak aile ekonomisine ayrı bir katkı sağlıyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel