Giresun'da Enderun usulü teravih!

Giresun Müftülüğü tarafından merkez camilerinde bu ramazan ayında teravih namazlarının "Enderun" usulü kılınması ve müezzinlik uygulamasının başlatıldığı bildirildi. Müftülükten yapılan yazılı açıklamada, Osmanlı döneminde kılınan ve 100 yıl öncesine kada

Giresun'da Enderun usulü teravih!

Giresun Müftülüğü tarafından merkez camilerinde bu ramazan ayında teravih namazlarının "Enderun" usulü kılınması ve müezzinlik uygulamasının başlatıldığı bildirildi. 

Müftülükten yapılan yazılı açıklamada, Osmanlı döneminde kılınan ve 100 yıl öncesine kadar İstanbul’daki büyük camilerde uygulanan "Enderun" usulünün, teravih namazında her 4 rekatta bir müezzin tarafından farklı makamlarda ilahi okunup imamın ise o makama uyarak namazı kıldırması olduğu belirtildi. 

Uygulamanın bu ramazan ayında Giresun'da da hayata geçirilerek yaşatılmasının hedeflendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Enderun usulü teravih ve cumhur müezzinliği, 100 yıl öncesinin ramazanlarında kılınan teravih namazlarında uygulanan ancak daha sonra unutulup uygulamadan kalkan bir gelenek. Anadolu’da da benzer şekillerde kılınan teravih namazının her dört rekatının, Türk musikisinin değişik makamlarında eda edilmesini ve bu makamlarda bestelenmiş ilahilerle süslenmesini içeren ve adına ‘Enderun Usulü’ denilen gelenek, şimdi yeniden gündeme geldi. Biz de Giresun İl Müftülüğü olarak bu yıl ilimizde ‘Enderun’ usulü teravih namazını başlattık. Böylece Enderun usulü teravih geleneğini yaşatmak amacıyla halkımıza bir farklılık sunmuş olduk."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel