"Gezi, Uzungöl'ü vurdu!"

İstanbul Taksim Meydanı’nda başlayarak Türkiye’de bazı illere sıçrayan Gezi Parkı eylemleri Trabzon turizmini yakından etkiledi. Arap baharı ile kendi ülkelerinde baş gösteren iç çatışmadan korkan Arapların Gezi Parkı eylemlerinin kendi ülkelerinde gibi o

"Gezi, Uzungöl'ü vurdu!"

İstanbul Taksim Meydanı’nda başlayarak Türkiye’de bazı illere sıçrayan Gezi Parkı eylemleri Trabzon turizmini yakından etkiledi. Arap baharı ile kendi ülkelerinde baş gösteren iç çatışmadan korkan Arapların Gezi Parkı eylemlerinin kendi ülkelerinde gibi olacağı korkusu ile Uzungöl’deki rezervasyonlarını iptal ettikleri ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, "İstanbul Taksim Parkı’nda başlayan Gezi Parkı eylemleri Uzungöl’de tatilini geçirmek için gelmek isteyen Arap turist sayısında düşüşe neden oldu. Yaklaşık bir ay boyunca bu düşüş devam etti. Aradan geçen zaman içerisinde eylemlerin fuzuli olduğu anlaşıldı ve Araplar tekrar geri döndü. Saçma eylemlerdi, bunu onlar da gördü" dedi.

GÜNLÜK ZARAR ÇOK BÜYÜK

Uzungöl’de işletme sahipleri, Gezi Parkı olaylarından dolayı gelmeyen turistlerin bölgeye olan maliyetinin günlük işletme olarak 30 bin TL olduğunu ifade ettiler. İşletme sahiplerinden Ayhan Yılmaz, "Telefonla rezervasyon yaptıran şirketler Gezi Parkı olaylarının baş göstermesiyle birlikte bunları iptal etti. Bizleri arayan firma yetkilileri ‘Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ülkemize gelmek isteyen turistler programlarını iptal etti. Bu yüzden gelemiyorlar’ dediler. Onlar bize gelmeyince odalarımız ve alanlarımız boş kaldı. Eylemlerin sona ermesiyle birlikte turizm akını olmaya başladı. Şu an turist bakımından durum çok iyi" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel