Fındık destekleri ne zaman yatacak? Alan bazlı fındık destek ödemeleri 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere destek ödemeleri yapıyor. Fındık ile ilgili olarak da "destek ödemeleri ne zaman yatacak" şeklinde araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Fındık destekleri ne zaman yatacak? Alan bazlı fındık destek ödemeleri 2024

Fındık üreticilerine her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ödemesi gerçekleştiriliyor.

Fındık üreticileri, "yer parası" olarak da bilinen alan bazlı destek ödemelerinin bu yıl ne zaman yatacağına dair araştırmalar yapıyor.

Alan bazlı destek nedir?

Alan bazlı fındık destek ödemesinde hesaplama üretim yapılan alana göre belirlenmekte.

Çiftçiler, üretim yapacakları alanı Çiftçi kayıt Sistemi vasıtasıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na bildirmekte, yapılacak alan bazlı destek ödemesi de bu şekilde belirlenmektedir.

findik-1.jpg

2023 yılında başvuranlar alabilecek

Alan bazlı fındık destekleri, 2023 yılında başvurunu gerçekleştiren çiftçilere yapılacak. 2024 yılında başvurusunu yapanlar ise 2025 yılı ödemelerinden faydalanabilecek.

findik-2.jpg

Fındık için mazot ve gübre desteği yattı mı?

Fındık için mazot ve gübre desteği, Mart ayında gerçekleştirildi. Bu destekler 2 yıldır nakit verilmemekte, çiftçiler bu desteği kart halinde gübre ve mazot alımında kullanabilmektedir.

findik-3.jpg

Fındıkta alan bazlı destek ödemesi ne zaman?

Fındık için yapılacak alan bazlı destek ödemelerinin ne zaman gerçekleştireceği henüz netleşmiş değil. Ödemelerin Nisan ayı sonu, Mayıs ayının başında tamamlanması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel