Bayburtlu çiftçilere sebze fidesi dağıtıldı

Bayburtlu çiftçilere 175 bin sebze fidesi dağıtıldı.

Bayburtlu çiftçilere sebze fidesi dağıtıldı

Bayburt'ta, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilere 175 bin domates, salata ve biber fidesi dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törende, bin üreticiye yüzde 50 hibe desteğiyle fideler teslim edildi.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, fidelerin Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tohum bankasından sağlanan ata tohumlarıyla üretildiğini belirtti. Eldivan, "Hem yerli ırkımızın geliştirilmesi hem de yerli üretimin artmasına yönelik nesillerimizin güvenliği açısından üretilen bu fideleri çiftçilerimizle buluşturuyoruz." dedi.

Ayrıca, Vali Eldivan, kentte sebze üretiminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların süreceğini ve bu konuda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Fide dağıtım törenine, Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin, AK Parti İl Başkanı Turgut Çalışkan ve çok sayıda çiftçi katıldı. Dağıtılan 175 bin fide ile Bayburt'taki tarım arazilerinin daha etkin kullanılması ve yerli üretimin desteklenmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler