Erzurum'a TRABZONLU VALİ

İl genel meclisi üyesi bir kadınla ilişkisi olduğu iddia edilen Erzurum Valisi Sami Bulut'un kendi talebiyle merkeze alınması üzerine, Bulut'un yerine Niğde Valisi Sebahattin Öztürk getirildi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararnameye göre

Erzurum'a TRABZONLU VALİ

İl genel meclisi üyesi bir kadınla ilişkisi olduğu iddia edilen Erzurum Valisi Sami Bulut'un kendi talebiyle merkeze alınması üzerine, Bulut'un yerine Niğde Valisi Sebahattin Öztürk getirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararnameye göre, Erzurum Valisi Sami Bulut Merkez Valiliği'ne atanırken, yerine Niğde Valisi Sebahattin Öztürk getirildi.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alim Barut da Niğde Valiliği'ne atandı.

SEBAHATTİN ÖZTÜRK
1962 yılında Trabzon-Çaykara da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu o zamanlar nahiye merkezi olan Dernekpazarı Ortaokulu'nda tamamladı. 1975 yılında Trabzon Erkek Öğretmen Lisesi'ni yatılı olarak kazandı, 1980 yılında mezun oldu.

1982 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girdi, 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 19.06.1987 yılında kaymakam adayı olarak mesleğe girdi. İngiltere-Brighton'da yabancı dil eğitimini aldı. 1990 yılında kaymakamlık kursunu başarı ile bitirip kaymakam olarak atandı.
Bursa-Osmangazi kaymakamı olarak görev yapmakta iken 19.11.2007 tarih ve 2007/12859 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Niğde Valiliği'ne atandı. 1995 yılında evlenen Vali Sebahattin Öztürk, bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler