El Kaide'nin Trabzonlu Komutanı

İngiliz gazetesi Guardian, Türkiye'den yaklaşık 500 gencin Suriye'de savaşmak üzere cihat saflarına çekildiğini yazdı. 2 oğlunu El Kaide kamplarında arayan Fatih Yıldız'ın hikâyesini anlattı.Gazetenin İstanbul temsilcisi Constanze Letsch'in imzasını taşıy

El Kaide'nin Trabzonlu Komutanı

İngiliz gazetesi Guardian, Türkiye'den yaklaşık 500 gencin Suriye'de savaşmak üzere cihat saflarına çekildiğini yazdı. 2 oğlunu El Kaide kamplarında arayan Fatih Yıldız'ın hikâyesini anlattı.

Gazetenin İstanbul temsilcisi Constanze Letsch'in imzasını taşıyan haberde Türk medyasında en az 500 Türk gencinin Suriye'de El Kaide bağlantılı örgütlere katıldığını, sadece Adıyaman kentinden ise 200 gencin Suriye'de cihatçı grupların saflarına çekildiğine dikkat çekildi. Haberde Adıyaman'da 20'li yaşlardaki iki oğlu El Kaide bağlantılı örgütlere katılmaya ikna edilen Fatih Yıldız'ın Suriye'de yaşadıklarına yer verildi. Oğullarının Suriye'de olduğunu öğrenince bu ülkeye giden Fatih yıldız, bir hafta boyunca evlatlarını ülkenin kuzeyindeki yıkıntıların içinde aramış. Bütün kamplara girerek çocuklarını sormuş.

‘Çocukların cennete gidecek'

Bölgede ‘Oğullarını arayan Türk' diye tanınan Fatih Yıldız, sonunda çocuklarının izini Halep yakınlarındaki bir gerilla kampında bulmuş. Fotoğraflarını gösterince iki oğlunun da kampta olduğu söylenmiş. Yıldız Trabzonlu olduğu iddia edilen El Kaide komutanından çocuklarını kendisine teslim etmesini istemiş. Ancak Trabzonlu komutan, “Oğullarını neden geri istediğini anlamıyorum. Onlar şehit olmak için burada. Sen kafir misin ki onların elinden cennete gitme fırsatını almaya çalışıyorsun” diye karşılık vermiş. Haberde Yıldız'ın, “Elimde silah olsa o herifi orada vururdum” ifadelerine yer veriliyor.

‘Beni öldüreceklerdi'

El Kaide komutanına günün birinde çocuklarını serbest bırakması için yalvaracağının hiç düşünmediğini kaydeden Yıldız, öfkelenmeye başlayınca 20 militan kalaşnikoflarını kendisine yöneltmiş. Yıldız, “Rehberim arada olmasa beni öldürürlerdi” diyor. Baba Yıldız, 20'li yaşlarındaki oğullarını ne görebilmiş ne de onlarla konuşabilmiş. Haberde kamplarda Türklerin yanı sıra, Çeçenler, Cezayirliler, Libyalılar ve Avrupalıların da olduğuna yer veriliyor.

Adıyamanlı aileler korkuyor

Adıyaman'da aileler, çocuklarının El kaide katılmasından endişe ediyor. Esnaflık yapan bir baba gazeteye, 18 yaşındaki oğlunun bir grupla kurduğu arkadaşlıktan endişe ettiği için sürekli onu takip ettiğini söyledi. Yine 18 yaşındaki oğlu bir buçuk ay önce Suriye'ye giden Adıyamanlı Ayşe Demir, “Oğlum bir arkadaş grubuyla birlikte olmaya başladıktan sonra tamamen değişti. Bana artık beyaz tülbent takmamın günah olduğunu, çarşaf giymem gerektiğini söylüyordu. Şimdi Suriye'de” dedi. Adıyamanlı bir taksi şoförü ise oğlunun Kıbrıs'a okumaya gideceğini söyleyerek kendisinden 10 bin TL alarak kayıplara karıştığını, daha sonra bir kez eve telefon edip Suriye'de olduğunu anlattı.

900 Avrupalı genç El Kaide için savaşıyor

El Kaide sadece Türk, Çeçen veya diğer Müslüman ülkelerden gençleri çekmiyor. Avrupa'dan da güç topluyor. Amerikan Washington Post gazetesi, Suriye'de savaşan El Kaide bağlantılı gruplara Avrupa'dan 900 civarında gencin katıldığını yazdı.

İŞTE O HABER

adsiz.20131113165610.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel