Eksikler yapılanları gölgede bırakmasın

Kara, açıklamasında şunlara değindi: ‘Yeni öğrenim yılının bütün eğitim camiasına öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim. 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın yargılandığı son yıllarda eğitim alanında da takdire değer çalışmalar yapılmıştır. Derslik

Eksikler yapılanları gölgede bırakmasın

Kara, açıklamasında şunlara değindi: ‘Yeni öğrenim yılının bütün eğitim camiasına öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim. 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın yargılandığı son yıllarda eğitim alanında da takdire değer çalışmalar yapılmıştır. Derslik sayısı da hiç olmadığı kadar artırılmıştır. Buna rağmen ülkemizdeki genç nüfusun yoğunluğu derslik ihtiyacını giderme konusunda sıkıntılar yaşanmasına neden olmaktadır.

İyi yetiştirirsek geleceğimizin teminatı olacak genç nüfusumuzun, iyi yetişmediğinde baş ağrımız olacağı ortadadır. Ortaöğretime geçişle ilgili olarak son yıllarda devam eden arayışlar sonucu seneye yeni bir sistemin uygulanmasına geçilecek. Umalım ki bu değişiklik son olsun.

Okullarımızın en temel sorunlarından biri yardımcı personel yetersizliğidir. Bakanlığın bu konuda yıllardır somut bir adım atmaması okulları aile birlikleri yoluyla personel teminine itmekte, bu da hem zaman kaybına yol açarak verimliliği düşürmektedir.

Geçtiğimiz hafta göreve başlayan yeni mesai arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum, ancak atanan öğretmen sayısı gerçek ihtiyacı karşılar nitelikte değildir. Devlet, her şeyden tasarruf edebilir ama eğitimden tasarruf edilirse bu uzun vadede kar değil zarar getirir.

Son yıllarda öğrenci kıyafetleri ile ilgili tartışmalar da kamu oyunun malumudur. Daha okulun açıldığı ilk günlerde okulun bahçesinde saç sakal, kılık kıyafet kontrolü yapan, İmam-Hatip’e giden kız öğrencilere başlarını açmaları konusunda telkinde bulunan idareciler olduğuna şahit oluyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın görüşleri açıktır ve kimse kıyafeti için okuldan geri çevrilemez. Öğrenci velilerini duyarlı olmaya ve bu tür davranışları sendikamıza bildirmeye çağırıyorum.

Kara eğitim alanında sendika olarak Bakanlıktan beklentilerini de şu şekilde sıraladı:

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği İçin Acilen Çalışma Başlatılması
Kariyer Basamaklarıyla İlgili Düzenleme Yapılması
Adaletten Uzak Ek Ders Esaslarının Değişmesi
Okullarda Yaşanan Ödenek Sıkıntısının Giderilmesi İçin Bir Formül Geliştirilmesi
İl İçi Özür Grubu Taleplerinin De Dikkate Alınması
Alan Değişikliği İptaline ve Alan Değiştirenlerin İptal Taleplerine Çözüm Getirilmesi
Norm Kadro Yönetmeliğinin Bir An Önce Yayınlanması
Öğretmen Dışı Personelin Görev Tanımının Netleştirilmesi
Yeni Derslik Yapımı Konusunda Seferberlik İlan Edilmesi
Karma Eğitim Dayatması Yerine ‘Eğitimde Demokratik Hak’ Kavramının Benimsenmesi
Öğrencilerin Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğindeki Sınırlamanın Kaldırılması
Şapka Kanununa Dönen Kılık ve Kıyafet Dayatmasına Kaynaklık Teşkil Eden Darbe Dönemi Mevzuatın Değiştirilmesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel