Dünyaya ambulansta "merhaba" dedi

Samsun’da doğum sancıları başlayan hamile kadın köyden ambulansla hastaneye götürülürken, ambulansta doğum yaptı.Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Tekkeköy ilçesinin Güzelyurt köyünde ikamet eden 1 çocuk annesi 18 yaşındaki Derya Yalçınkaya’nın evlerinde d

Dünyaya ambulansta "merhaba" dedi

Samsun’da doğum sancıları başlayan hamile kadın köyden ambulansla hastaneye götürülürken, ambulansta doğum yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Tekkeköy ilçesinin Güzelyurt köyünde ikamet eden 1 çocuk annesi 18 yaşındaki Derya Yalçınkaya’nın evlerinde doğum sancısı artınca eşi Haşim Yalçınkaya (24) 112 Ambulans Servisi’ne telefon açarak yardım istedi. 112 Tekkeköy İlçe İstasyonu’ndan köye giden ambulans, genç kadını alıp Çarşamba Devlet Hastanesi’ne götürürken köyden 5 kilometre sonra yolda Derya Yalçınkaya’nın sancısı daha da arttı. Hastaneye 16 kilometre kala ambulans şoförü Fikret Çakır aracı yolu kenarına çekerek Acil Tıp Teknikeri Nazan Yeğin ve Paramedik Serhat Yüksel genç kadını müdahale ederek ambulansın içinde doğum yaptırdılar. Derya Yalçınkaya 2.5 kilo ağırlığında ambulansta 2.5 kilo ağırlığında kız çocuğu dünyaya getirdi. Doğumun gerçekleşmesi üzerine anne ve bebeği Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü.

Bebek ve annenin sağlık durumunun uyu olduğu öğrenilirken ikinci çocuğu dünyaya gelen baba Hamiş Yalçınkaya, ambulansta görevli Nazan Yeğin, Serhat Yüksel ve Fikret Çakır’a teşekkür ederek, "Ambulansta doğum yapınca çok korktum. Ancak 2.5 yaşındaki kızımın ardından görevlilerin müdahalesiyle ambulansta bir kızım daha dünyaya geldi. Eşim ve kızının sağlık durumu iyi. Kızımın adını Kardelen koyduk. Çok mutluyuz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel