Doğu Karadeniz orman zengini

Doğu Karadeniz Bölgesi, verimli ormanları ve çeşitli ağaç türleriyle bazı 'orman zengini' ülkeleri geride bıraktı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi, dünya çapında bir araştırma yaptı. Fakültenin yaptığı araştırmada, Doğu Karadeniz Bölge

Doğu Karadeniz orman zengini

Doğu Karadeniz Bölgesi, verimli ormanları ve çeşitli ağaç türleriyle bazı 'orman zengini' ülkeleri geride bıraktı. 


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi, dünya çapında bir araştırma yaptı. Fakültenin yaptığı araştırmada, Doğu Karadeniz Bölgesi, özellikle ormanlarıyla ünlü Finlandiya, Yunanistan, Portekiz ve İskoçya gibi ülkeleri geride bıraktı.

 

KTÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cantürk Gümüş, Türkiye genelinde ormanlık alan ortalamasının 57 metreküp olduğunu belirterek, "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ise 90 metreküpe ulaşmıştır. Hiçbir ülke bu kadar zengin bir ormanlık alana sahip değil" dedi.


Prof. Dr. Cantürk Gümüş, küresel ısınmanın tek çaresinin ormanlar olduğunu da vurgulayarak, “Küresel ısınmanın önüne geçebilecek tek çare ormanlar. Çünkü karbon depolayan ormanlar küresel ısınmanın önündeki en büyük en önemli argüman dolayısıyla insanlığın varlığını sürdürebilmesi bakımından bir kere başlı başına orman önemli bir kaynaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel