Daha kaç kişi ölmeli?

 Trabzon’un Kaymaklı Mahallesi Acele Sokak’ta 2009 yılında meydana gelen olayda 2 gün aralıksız yağmur nedeniyle heyelan meydana gelmiş ve kopan büyük bir kaya parçası Turan ve Ayşe Kurt çiftinin yaşadıkları evin üzerine düşmüştü. Yaşanan olayla Kurt çift

Daha kaç kişi ölmeli?

 

Trabzon’un Kaymaklı Mahallesi Acele Sokak’ta 2009 yılında meydana gelen olayda 2 gün aralıksız yağmur nedeniyle heyelan meydana gelmiş ve kopan büyük bir kaya parçası Turan ve Ayşe Kurt çiftinin yaşadıkları evin üzerine düşmüştü. Yaşanan olayla Kurt çifti hayatlarını kaybetmişti. 
 
AFET BÖLGESİ OLDU
 
Yapılan müracaatlar sonrasında Acele Sokak, Bakanlar Kurulu Kararıyla “Afet Bölgesi” ilan edildi. Kabul sonrasında Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ilk etapta 11 evin boşaltıldığı mahallede, 100'ün üzerinde evin bulunduğu alanın tamamen ikametten arındırılacağını açıkladı. Bölgenin tabii afet bölgesi ilan edildiğini ifade eden Kızılcık, "İki vatandaşımızın  hayatını kaybettiği afetin ardından ilk etapta risk altındaki 11 ev boşaltılmıştı.  Bakanlık nezdinde yapılan çalışmalar sonucunda bugün itibariyle tabii afet bölgesi ilan edildi. Bu kararın ardından 100'ün üzerinde ev boşaltılacak. Ve o bölge tamamen ikametten arındırılacak. Hak sahiplerine de yeni ev yapılana kadar kira yardımı yapılacak." dedi.
 
KORKUYORUZ
 
Alınan kararlar ve yapılan açıklamalara rağmen, Acele Sokak’ta yapılan hiçbir şey yok. Mahalleli kendi kaderine terk edilmiş bir durumda. Onca açıklamalara rağmen kimsenin bir adım dahi atmadığını belirten Mukaddem Reis, “Yıllardır burada yaşamaktayız. 2009 yılındaki felakette 2 komşumuz öldü. Sonra burası afet bölgesi dediler. Bize 250 TL kira yardımı yapacağız evlerinizi terkedin dediler.  Evlerimizden çıktık ama 6 ay sonra ses çıkmayınca geri geldik. Hala burada yaşıyoruz” dedi. Acele Sokak’ta evi bulunan Hatice Demir ise, “Bize afetten sonra buraları yıkacağız istimlak edeceğiz dediler. Ama üzerinden yıllar geçti ses yok. Gidecek başka yerimizde yok. Her yağmur yağmasında korku içerisindeyiz. Yani ilgilenilmesi için birileri daha mı ölmeli” dedi.
 
Kaynak : Sonnokta 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel