Çöken evin yerine yine ev!

Rize’de dört ay önce zeminin sakat olması ve yapımındaki hatalardan dolayı çöken beş katlı binanın yerine aynı yerde yenisi inşa ediliyor.Rize’nin Yağlıtaş mahallesinde 22 Haziran 2010 tarihinde meydana gelen olayda, İbrahim Kaplan’a (62) ait beş katlı bi

Çöken evin yerine yine ev!

Rize’de dört ay önce zeminin sakat olması ve yapımındaki hatalardan dolayı çöken beş katlı binanın yerine aynı yerde yenisi inşa ediliyor.

Rize’nin Yağlıtaş mahallesinde 22 Haziran 2010 tarihinde meydana gelen olayda, İbrahim Kaplan’a (62) ait beş katlı bina zeminindeki zayıflık ve yapımındaki hatalardan dolayı çökmüştü. Bina sahibi İbrahim Kaplan, eşi ve iki çocuğu son anda binayı terk ederek binanın altında kalmaktan kurtulmuştu.

İbrahim Kaplan olaydan dört ay sonra yıkılan binanın olduğu arazi üzerinde yeniden bin bina inşa etmeye başladı. Dört ay boyunca ailesi ile birlikte komşularının evinde ikamet eden Kaplan, ev yapabilecek başka bir arazisi bulunmadığı için yıkılan evinin enkazını temizledikten sonra aynı yerde yeni bir bina inşa etmek zorunda kaldığını söyledi. Kaplan ayrıca evi yıkıldığında kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, “Evim yıkıldığında herkes buraya geldi. Bana destek olacaklarının sözünü verdiler. Komşumun evinde kalıyorum. Rize Belediyesi’nin dışında arayan soran olmadı. Kömür yardımı için talepte bulundum, sosyal güvenliğim bulunduğu gerekçesiyle kömür yardımı alamadım. Rize Belediyesi bu temeli kazdı. Bana sürekli yardım ediyor. Temeli komşuların yardımı ile attım” dedi.

Kaplan, yeni yaptığı binanın sağlam olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiğini ifade ederek “Temeli kazanken kayaya indik. Zemin etüdü yaptırmadık. Ama zemin sağlam görünüyor. Önceki binada 12’lik demir kullanılmıştı. Bunda 16 ve 20’lik demir kullandık“ dedi.

Bina çöktükten sonra Rize İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yapılan incelemede binanın yanlış bir zeminde ve yanlış bir teknikle inşa edildiği kaydederek binanın yapılında ihmaller olduğu açıklanmıştı.

Öte yandan yapımına başlanılan binanın temelinde Rize Belediyesi uzmanları tarafından gerekli incelemenin yapılarak binaya inşaat izni ve ruhsat verildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel