Çığ felaketinde ölen dağcılara anlamlı yürüyüş

Zigana Dağı'nda 5 yıl önce meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 10 dağcı için Trabzon'da anma yürüyüşü gerçekleştirildi.  Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 19 Mayıs Spor Salonu önünden Toklu Mahallesi’nde bulunan ve çığda ölen 10

Çığ felaketinde ölen dağcılara anlamlı yürüyüş
Zigana Dağı'nda 5 yıl önce meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 10 dağcı için Trabzon'da anma yürüyüşü gerçekleştirildi. 
 
Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 19 Mayıs Spor Salonu önünden Toklu Mahallesi’nde bulunan ve çığda ölen 10 kişi anısına yaptırılan anıta kadar gerçekleştirilen yürüyüş ardından anma törenine geçildi.
 
Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon Milletvekili ve büyükşehir belediye başkan adayı Volkan Canalioğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve hayatını kaybeden dağcıların yakınları katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan konuşmalarda hayatını kaybeden dağcıların unutulmayacağı vurgulandı.
 
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, yaptığı konuşmada hayatını kaybeden 10 dağcıyı unutmadıklarını belirterek kendilerini her zaman saygı ile andıklarını söyledi. Karaca, "Büyük bir şansızlık sonucu 10 dağcımızı çığ altında kaybettik. Allah rahmet eylesin, Allah yakınlarına sabır versin. Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetimi olarak görevde kaldığımız süre içinde bu arkadaşlarımızı unutturmamaya özen gösterereceğiz. Son 5 yıldır kış temel eğitimini Zigana’ya taşımıştık. Yarın da Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek olan 133 dağcımızla şehitlerimizi olayın geçtiği yer olan Zigana’da tekrar anacağız” dedi.
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Caanalioğlu, ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’de birer konuşma yaparak hayatını kaybeden 10 dağcıyı saygı ile andıklarını belirterek unutmadıklarını kaydettiler.
 
Öte yandan Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009 tarihinde yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi, çığ altında kalmış, olayda; Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsoğlu, Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık ise tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Olayda, sporculardan Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel