Çeçenlerin kaçırdığı Avrasya Feribotu...

 Türkiye gündemine 1996 yılında düşen Avrasya isimli feribot denizlere veda etti.16 Ocak 1996 yılında Muhammed Emin Tokcan ve Çeçen mücahitlerle birlikte Trabzon limanında bulunan Avrasya feribotunu kaçırmıştı. O dönem Türkiye gündemine düşen Avrasya feri

Çeçenlerin kaçırdığı Avrasya Feribotu...

 

Türkiye gündemine 1996 yılında düşen Avrasya isimli feribot denizlere veda etti.

16 Ocak 1996 yılında Muhammed Emin Tokcan ve Çeçen mücahitlerle birlikte Trabzon limanında bulunan Avrasya feribotunu kaçırmıştı. O dönem Türkiye gündemine düşen Avrasya feribotu bir daha Türkiye’nin hafızalarından silinmemişti.

Avrasya Feribotu uzun yıllar Trabzon ile Rusya’nın Sochi kenti arasına yolcu ve yük taşımıştı. Trabzon limanının efsane gemileri arasında yer alan Avrasya Feribot’u Trabzon’dan başka bir limanın denizcilik firmasına satılarak Trabzon Sochi hattına veda etmişti.

Diğer firmada uzun ömürlü olmayan Avrasya Feribotu tuzla gemi tersanesinde çekilerek parçalandı. Böylelikle bir zamanlar Türk denizcilik tarihinin efsanesi Avrasya Feribotu denizlere veda etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel