Türkiye’de en az işsizi Doğu Karadeniz’de

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  dün ülke genelindeki işsizlik oranını resmi internet sitesinde duyurdu. Resmi internet sitesinde TÜİK, “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ), desteklenmesi için ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların

Türkiye’de en az işsizi Doğu Karadeniz’de

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  dün ülke genelindeki işsizlik oranını resmi internet sitesinde duyurdu. Resmi internet sitesinde TÜİK, “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ), desteklenmesi için ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla Avrupa Birliği tarafından Avrupa KOBİ haftası etkinlikleri düzenlenmektedir.”ifadelerine yer verdi.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.Net

TÜİK verilerine göre Doğu Karadeniz bölgesi işsizlik oranının en az olduğu bölgelerin başında geliyor. Uzman görüşlerine göre Doğu Karadeniz bölgesinin işsizlik verilerinde en az olan bölge olması nedeni TÜİK verilerinin Avrupa standartlarında ölçüm yapmasından kaynaklanıyor. Uzmanlar TÜİK araştırmaları sırasında Bölgede mevsimsel olarak çalışan işçilerin katılmadığını ifade ettiler.

Uzman görüşlerine göre ÇAY-KUR fındık işçileri ve kısıtlı tarım alanları ile belirli zamanlarda inşaatlarda çalışan kişiler ve ev hanımları ile emekli, öğrenciler bu araştırmalara tabi değil.

TÜİK verilerine göre Doğu Karadeniz bölgesinde işsizlik oranı yüzde 6,4 olarak ifade edildi. Doğu Karadeniz bölgesinin işsizlik bazında orana bakıldığı zaman en az yüzde 4,4 ile Gümüşhane olurken en fazla işsizin yüzde 6,6 ile Trabzon olduğu verilere yansıdı. Verilerin TÜİK raporuna il nüfuslarına göre yansıdığı bildirildi.

Doğu Karadeniz ile bazında işsizlik verileri yüzdelik bazda;

Trabzon; 6,6

Ordu; 4,9

Giresun; 6,3

Rize; 5,3

Artvin; 5,7

Gümüşhane; 4,4

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel