Çaykara'da domuz gribi paniği

Halk arasında Domuz Gribi olarak bilinen Pandemik A (H1N1) virüsü şüphesi ile bir kişinin hastaneye kaldırılması, Trabzon'un Çaykara ilçesinde korku ve paniğe yol açtı. Önceki gün K.Y. isimli kişi H1N1 adlı virüs belirtisi üzerine KTÜ Tıp Fakültesi Farabi

Çaykara'da domuz gribi paniği
Halk arasında Domuz Gribi olarak bilinen Pandemik A (H1N1) virüsü şüphesi ile bir kişinin hastaneye kaldırılması, Trabzon'un Çaykara ilçesinde korku ve paniğe yol açtı.

Önceki gün K.Y. isimli kişi H1N1 adlı virüs belirtisi üzerine KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın duyulması üzerine basında çıkan "H1N1 virüsüne Çaykara'da rastlandı, ambulansla KTÜ tıp fakültesine kaldırıldı, Tıp fakültesi personeli alarma geçti" gibi başlıklarla verilen haberlere yetkililer de tepki gösterdi. Tahlillerin Ankara'ya gönderildiğine dikkat çeken yetkililer, sonuçlarının belli olmadan kesinlik kazanmış gibi anlaşılacak haberlerle halkta tedirginlik, korku ve paniğe sebeb olmanın uygun bir yaklaşım olmadığına işaret etti.

Çaykara esnaflarından Ali Sevinç, "Çaykara'da Domuz Gribi" şeklinde yerel medyada yer alan haberlerin kesinlik kazanmadan verilmiş olması, ulusal basında da hastalıktan kaynaklanan ölümlerin yankı bulması, ister istemez paniğe sebebiyet vermektedir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel